Kezdőlap / Internetes üzlet / Facebook / Fényképen való bejelölés

Fényképen való bejelölés

Facebookon előfordulhat, hogy egy ismerősünk, vagy egy tőlünk kívülálló személy megjelöl bennünket egy általa feltöltött képen. Ennek csak az a negatív oldala, hogy ez bármikor előfordulhat, még akkor is, ha nem kapott rá tőlünk engedélyt. Abban az esetben, ha ez bennünket nagyon zavar és irritál, megtehetjük, hogy egyszerűen töröljük a megjelölést a képről. Mindenképpen kapunk értesítést a Facebooktól a megjelölés miatt, még akkor is, ha az adott fél nem az ismerősünk. Első lépésként annyi a feladatunk, hogy rákattintunk arra képre, amelyen megjelöltek bennünket. Utána kikeressük a fénykép alatt található listából a saját nevünket (mivel több személyt is megjelölhetnek), majd a megjelölés törlése menüpontra kattintunk. Innentől kezdve nincs több dolgunk, egyszerűen töröltük magunkat az adott fotóról. Ha a továbbiakban mentesülni szeretnénk az ehhez hasonló ismeretlen bejelölgetésektől, akkor lehetőségünk van egy globális tiltásra a Facebookon belül. Ezt úgy tehetjük meg, hogy rákattintunk a jobb oldalon lévő profilom menüpontra, majd az adatvédelmi beállításokra megyünk, majd az egyéni beállításokra kattintunk. Itt le kell tekerni a második blokkig, a mások megosztásai részhez. Majd a fényképek és videók, amelyeken bejelöltek vonal mellett található rubrikában, kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő lehetőséget. A választási lehetőségek között találjuk a mindenki, ismerősösök ismerősei, csak ismerősök és a testreszabás módok közül. A testreszabás lehetőséget választva van lehetőségünk teljes körűen rendelkezni arról, hogy ki vagy kik jelölgethetnek be bennünket képeken. Arra nagyon ügyeljünk, hogy csak akkor élhetünk ezekkel a lehetőségekkel, ha az adatvédelmi beállításunk az egyéni lehetőségre van állítva.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Facebook megújulása

Először Új-Zélandon kezdték el azt átállást a múlt éjszaka, és egyelőre nem lehet tudni, milyen …

Hozzászólás