Forrest Gump

A Forrest Gump 114 perces amerikai film ’94-ből, Tom Hanks főszereplésével. Világszerte ismert és népszerű ’alapmű’, hiszen ki nem ismerné a filmből elhíresült mondatot: „Fuss Forrest, fuss!” ?..
A film a főhős kalandos és hihetetlenül tartalmas életét mutatja be. Forrest már gyermekként is kicsit különbözött társaitól: nemcsak járógépe miatt, hanem mert kicsit lassabb felfogású volt, és védtelenebb. Gyermekkori barátja: Jenny és édesanyja azonban szeretetükkel és megértésükkel védelmezték őt. Forrestet az élet számos helyre elsodorta: harcolt Vietnamban, volt rákászhajó-tulajdonos és pinpong-bajnok, és futball-versenyző, és lefutott puszta kedvtelésből egy akkora maraton-távot, hogy végül rajongói és követői is lettek. Bár életre szóló barátságokat is kötött, mozgalmas életében a két legfontosabb személy mindörökre Jenny és édesanyja maradt. Bár Jenny képtelen barátnál többet látni Forrestben, a fiú hűen és kitartóan szereti a számára tökéletes lányt egész életében. Bekövetkezik Forrest életében a legnagyobb dráma, amikor édesanyja meghal. A ’Mama’, aki mindig mindent úgy tudott elmagyarázni fiának, hogy ő megértse, és akitől a szintén elhíresült mondat származik: „Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.”
Forrest felnőttként is kicsit ügyetlenebb, kicsit más felfogású, és sokkal naivabb, mint embertársai, de hihetetlenül szeretetreméltó, és szeretetre vágyó férfi. Egyedi jelleme ellenére próbál minden körülményhez alkalmazkodni és beilleszkedni. Nagy sikereket ér el, számára mégis az marad az egyetlen cél, hogy Jenny viszont szeresse őt. Azt, hogy élete során találkozott Nixonnal, Elvissel, John Lennonnal, jelen volt a politika és a média világának számos jelentős eseményén, csak általános rácsodálkozással meséli el, és nem is érzi jelentőségüket.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Twilight Saga: Alkonyat

Bella Swan soha nem volt olyan lány, mint a többiek. Miután elköltözött az apjához, Charlie-hoz …

Hozzászólás