Hello Dolly!

A Hello Dolly! című film egy ’69-es musical Barbra Steisand és Walter Matthau főszereplésével. A film csupa kaland, mozgalmas, szórakoztató, szemet és fület gyönyörködtető alkotás.
A főszereplő hölgy, a nagyvilági életet élő, kissé kotnyeles és mindenlében-kanál Dolly házasságközvetítéssel foglalkozik. Munkáját életcéljának tekinti, és gátlástalanul avatkozik mindenki magánéletébe a szertelen nő, miközben saját életét is képtelen helyretenni. Nagy erővel igyekszik társat találni Horace Vandergeldernek, a fukar és hihetetlenül makacs kereskedőnek, a kifinomult kalapszalon-tulajdonos hölgy, Irene Molloy személyében. Horace mérhetetlen szigorral és némi megvetéssel bánik alkalmazottaival: Barnabyval és Cornelius-szal, akik elhatározzák, hogy egy hétvégére – feledve az üzletet és főnöküket – megszöknek a városból: kalandot, szerelmet, izgalmakat keresni. Dolly azonban úgy irányítja a két kalandor útját, hogy azok épp a new yorki kalapszalonban kötnek ki, Cornelius pedig egyből beleszeret Irenebe, akiről természetesen nem sejti, hogy Horace is udvarol neki. Cornelius és Barnaby randevúra hívja a szalon két alkalmazottját, azonban furfangosnak kell lenniük, hogy a két hölgy ne jöjjön rá, milyen szegények. Csodás estét töltenek el együtt: tánccal, vacsorával, pezsgővel, polka-versennyel, mámoros hangulatban. Ám a szálak összefutnak, mikor a fiúk találkoznak Horace-szel, és annak unokahúgával, aki meg akar szökni jegyesével. Majd megjelenik természetesen az elbűvölő Dolly is. A habkönnyű hangulatot a remek betétdalok és tánc-jelenetek biztosítják, valamint a – néhol igen giccses- látvány-világ: a csillogó étterem, az utánozhatatlan ruhaköltemények, a feltűnő elegancia.
Dolly azzal együtt, hogy mindenkit ismer, és őt is mindenki ismeri, mégis rájön, hogy magányosan éli életét. Ahhoz azonban, hogy beengedjen életébe egy férfit, ahhoz előbb le kell zárnia a múltat: el kell engednie egykori kedvesét.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Twilight Saga: Alkonyat

Bella Swan soha nem volt olyan lány, mint a többiek. Miután elköltözött az apjához, Charlie-hoz …

Hozzászólás