Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Angyalok városa

Angyalok városa

Az Angyalok városa (City of angels) egy csodálatos amerikai, romantikus dráma 1998-ból. A főszerepben két világsztárt: Nicolas Cage-et (Seth) és Meg Ryan-t (Maggie) láthatjuk.
Maggie túlhajszolt, stresszes életet él, mint sebészorvos. Bár párjával látszólag remek az összhang, valami mégis hiányzik a kapcsolatukból. Egy nap Maggie minden küzdelem ellenére elveszíti egy betegét a műtét során. A trauma után meglátja Seth-et, a fekete ruhás, furcsa idegent a kórházban. A férfi és tekintete egyfelől elbűvölően hat Maggie-re, másrészről viszont érzi, hogy valami nem stimmel ezzel az emberrel. Hirtelen jelenik meg és tűnik el, nem érez fájdalmat, rákérdez alapvető, egyértelmű dolgokra. Mintha nem e-világi teremtés lenne. Miközben Maggie egyre komolyabb vonzalmat kezd érezni Seth iránt, lassan kiderül az igazság: Seth valóban nem e világi teremtés, hanem egy angyal, egy hírnök. Eljön az emberekhez, akiknek támaszra van szükségük, és azokhoz, akik hamarosan a túlvilágra jutnak. De hogyan is lehetne közös jövője egy angyalnak és egy embernek?… Egy lehetőség van csupán: ha az angyalból, – aki hallja a tenger zenéjét, aki láthatatlanul, fájdalom nélkül örök időkig ’élhet’ a világban – egyszerű halandó ember válik. Vajon megéri-e az áldozat Seth részéről? És ha meg is teszi a nagy lépést, vajon lehet-e valóban boldog, közös élete Maggie-vel, mindenféle neheztelés nélkül? Seth hirtelen tapasztalja meg az élet sok-sok valódi aspektusát: a fizikai fájdalmat, a vágy gyönyörét, az érintés meghittségét, az ízek és illatok sokszínűségét, a hideg vízcseppek érintését a bőrén, a forró izzást a női test láttán. A valóságot: tele végtelen lehetőségekkel, és kockázattal.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply