Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Förtelmes főnökök

Förtelmes főnökök

A Magna Cum Laude dalba foglalta a Förtelmes főnökök című film alapgondolatát: „Na ki az aki még utálja? (Én is, én is). Na ki az, aki a pokolba kívánja? (Én is, én is). Na ki az, aki még utálja? (Én is, én is) És ki az, aki mégis kívánja?”
A film főszereplői nyílván ugyanígy éreznek a saját főnökeik iránt.
A népszerű színészek, a nagy nevek ezúttal mellékszerepbe kényszerültek, ők testesítik meg a világ legkibírhatatlanabb, legutálatosabb főnökeit. Jennifer Aniston a nimfomán fogorvos mindennap szexuális zaklatásnak teszi ki segédjét, aki viszont hűséges menyasszonyához, és esze ágában sincs belemenni a főnök kéjes játékaiba. Állását viszont nem hagyhatja ott, mivel a szexi doki megzsarolta. Kevin Spacey a másik diktátorhajlamú marketinges évekig hitegette egyik főhősünkkel, hogy előlépteti, ám végül nem lett belőle semmi. Alkalmazottját szintén zsarolással tartja sakkban. A harmadik elviselhetetlen főnök (Colin Farrell) csak örökölte az apja gyárát, ami jó úton halad a tönkremenetel felé az irányítása alatt.
Főhőseink egy ideig elviselik a zsarnokságot, míg egy nap lépésre szánják el magukat. Egyetlen kiutat látnak csak: el kell tenni láb alól a zsarnokokat. Persze semmi sem úgy alakul, ahogy a trió azt előre eltervezte, a szálak teljesen összekuszálódnak.
2011-es, körülbelül másfél órás amerikai vígjátékról van szó. Az ember az elején fogja a fejét a sok szerencsétlenkedés láttán, de a végére olykor megmozgatja azokat a nevető izmokat. A történet természetesen teljesen kiszámítható módon happy enddel végződik. Tipikus amerikai vígjátékelemek hada sorakozik fel benne, megspékelve káromkodással és altáji humorral. Az igényesebb filmek kedvelői garantáltan nem lesznek odáig érte.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vágta

Vágta című színes amerikai családi dráma 1983-ban készült. A film eredeti címe Phar Lap. A …

Hozzászólás