A Grace klinika

A Grace klinika (Grey’s Anatomy) egy amerikai orvosi dráma, ami idén ősszel érkezik el a 8. évadjához. Hatalmas sikereket értek el egyrészt a nézettség és népszerűség tekintetében, másrészt a kritikusok is elismerően nyilatkoznak róla. Számos jelölést kapott (Golden Globe, Emmy) és sok díjat magának is tudhat.
A sorozat orvos gyakornokok, rezidensek és az ő mentoraik életét követi végi a kitalált Seattle Grace Kórházban. Annak ellenére, hogy a sorozat Seattle-ben játszódik, Los Angelesben veszik fel az epizódokat. A nézők nemcsak az orvosok képzését és mindennapjukat követhetik nyomon, hanem magánéletükbe is betekintést nyerhetnek.
A történet középpontjában Meredith Grey (Ellen Pompeo) áll (baj)társaival és egyben barátaival együtt. Hiszen együtt élték túl az egyetemet, együtt és egymással küzdenek a kórházban a sikerekért, az elismerésért, és a legjobb, legizgalmasabb esetekért. Mindannyian megszállottak, és elszántan sebészek szeretnének lenni, és azért bármit képesek megtenni. De közben barátokká váltak, akik kiállnak egymásért a bajban is.
A nagy csapatot Alex Karev (Justin Chambers) az arrogáns és kemény fiú; George O’Malley (T. R. Knight) a gyámoltan, bizonytalan, de szerethető srác; Izzie Stevens (Katherine Heigl) az elismerésért küzdő ex-fehérnemű modell és Cristina Yang (Sandra Oh) a könyörtelen és érzéketlennek tűnő szívsebész-palánta alkotja.
A sebészeti programot Richard Webber (James Pickens, Jr.), az egész sebészet főnöke vezeti, akinek korábban viszonya volt Meredith anyjával. Meredith teljesen belezúg a kórház idegsebészébe, a sármos Derek Shepherdbe (Patrick Dempsey), míg Cristina a menő szívsebésszel, Preston Burke-kel (Isaiah Washington) kezd kapcsolatba. Szereplők persze jönnek meg, régi ismerősök tűnnek fel a múltból, vagy tűnnek el örökre orvosaink életéből.
Mindannyian a maximumot próbálják nyújtani a műtőben, megfelelni az elvárásoknak, közben minden körülmények között egyensúlyban tartani a magánéletüket is – pedig az sem mentes problémáktól.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szellemekkel suttogó

Ez a sorozat a szellemek világába repíti a nézőt. Mindenkit foglalkoztat mi van a halál …

Leave a Reply