Egy finom, paradicsomos-tejszínes-bazsalikomos-csirkés ragut egészítsünk ki némi nyers, éppen ezért ropogós cukkínivel.
A piacon zsenge, apró cukkíniket lehet kapni, egyszerűen nem lehetett otthagyni. Ezeket a finom, zsenge, ropogós zöldségeket vétek agyonfőzni, hihetetlenül finomak nyersen, azonban nyers cukkínit nem tehetünk a családunk elé, ezért kicsit csaljunk. A női praktika segítségével álcázzuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 cukkíni (kb. 20 centis)
- 4 nagy paradicsom
- 2 dl tejszín (lehet áltejszín is, azaz növényi tejszín)
- 1 teáskanál bazsalikom
- olíva olaj
- só
A csirkemell filét felkockázzuk és kevés olíva olajon fehéredésig pirítjuk. Ezután felkockázzuk a paradicsomot és hozzátesszük a húshoz.
Akinek van ideje és igényes, húzza le a paradicsom héját. A módszer egyszerű, a paradicsom alján x-et kell vágni, majd a paradicsomot forró vízbe mártani 1 percre, utána hideg víz alá tenni és könnyen le lehet húzni. Enélkül a paradicsom héja ott „csúfoskodik” az ételben és szerintem senki sem szereti, és nem is mutat jól az ételben. Engem is kifejezetten tud zavar.
Addig főzzük, amíg a paradicsom szétfő. Közben, persze, sózzuk és megszórjuk bőségesen (de nem visszük túlzásba!!!) bazsalikommal.
Felöntjük tejszínnel és felforraljuk. Ekkor tesszük csak bele a fél-negyed cikkekre vágott cukkínit, amivel már csak felforraljuk, hogy a cukkíni is átmelegedjen, azonban főzni már nem főzzük.
Köretnek tészta, rizs és friss zöld saláta is tökéletes hozzá, sőt, még sajtot is lehet rá szórni.
Érdemes kipróbálni, hiszen akár egy fogyókúra finom „résztvevője” is lehet, illetve egy könnyű vacsora szerepét is betöltheti!
Jó étvégyat!