Kezdőlap / Egészség és fitness / Női problémák / Fungo vaginales tünetei,megelőzése és gyógymódja

Fungo vaginales tünetei,megelőzése és gyógymódja

A Föld minden területén a nők 70%-nak már volt vagy jelenleg is van ilyen megbetegedése, ami manapság csak egy kis gombás fertőzésnek számít , melyet könnyen lehet kezelni.
Fogalmi meghatározása hüvelyi gombás, fertőzéses, bakteriális megbetegedés. Sokszor elsőként tapasztalni a terhes nők szokták ,mert náluk igen gyakori az állandó váladékozás miatt. Tudnunk kell, hogy nem csak náluk , de azoknál is előfordul elég magas gyakorisággal akik gyakran váltják partnereiket és nem védekeznek, de ez nem kizáró ok lehet egy egyszerű hüvelyi fertőzés amelyet még a strand vizében is össze lehet szedni. Általában égő, viszkető érzésként jelentkezik a nők legérzékenyebb testtáján, hiszen amikor a hüvely savas kémhatása felborul, azon nyomban szabad utat kapnak a különböző fertőzések ami elkerülhetetlen. A fertőzés tünetei lehetnek a kisebb repedések a nemi szerv környékén, gyulladt, fertőzött bőrterületek megjelenése, erős fájdalommal járó közösülés,égő, viszkető érzés a hüvelyben, vagy annak környékén. Kialakulásáért felelős okok lehetnek többek között a túlzott, nagy mennyiségű cukor fogyasztása, hihetetlen de az intim terület túlzott higiéniája, az immunrendszer legyengülése, túl szoros, valamint műszálas ruhák viselete, strandolás után sokáig viselt nedves fürdőruha, erős izzadás a nemi területen illetve a tamponhasználat és a gyakori betét fajtáinak a cserélgetése is hiszen a bőrünk a nehezebb napokra meg szokja az egy fajtát és kellemetlenné válik egy másik fajta. Kialakulhat azonban egy védelem során is vagyis akinek fogamzásgátló tabletta használata során alakulna ki a gombás fertőzés, az még nem jár együtt a fogamzásgátló abbahagyásával, csupán a nőgyógyász szakorvos beavatásával egy másik fajta gyógyszert kell alkalmazni és kezelni kell a fájó területet.
Aki észleli a tüneteket az forduljon azonnal szakorvoshoz hiszen nem mindegy , hogy milyen gyógymódot választunk kezelésére. Megelőzni a felsoroltak betartásával és oda figyelésével lehet.
Oda kell figyelnünk nemi életünkre, ruha használatunkra, tisztálkodásunkra mert ez mind befolyásoló vagy kialakító tényező lehet.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csecsemőkólika

Tünetei: a csecsemő szervezete tiltakozik a vele szemben támasztott követelmény ellen, miszerint túl gyorsan és …

Leave a Reply