Kezdőlap / Egészség és fitness / Női problémák / Gomba, amit nem szeretünk

Gomba, amit nem szeretünk

Mit tehetünk ha már megszereztük? A hüvelygomba jelenléte megakadályozható, csupán néhány dolgot kell változtatnunk a hétköznapjainkon. Elsősorban az étkezési szokásainkon, a gombáknak a legjobb tápanyag a szaporodásra a cukor, ha csökkentjük a bevitt cukor mennyiségét, és növeljük a rostok mennyiségét, vagyis zöldséget fogyasztunk a torta helyett, csökkentjük a szaporodásukhoz szükséges feltételeket. Kerüljük az alkoholt, és fogyasszunk teljes kiőrlésű tápanyagot. A szervezetünkben folyamatosan jelen vannak a baktériumok, a gombák, melyek szerves alkotói lényünknek, de kordában kell őket tartani, hogy ne okozzák vesztünket, így az immunrendszerünk erősítése rendkívül fontos. Együnk vitaminban gazdag ételeket, a leginkább alkalmasak erre, a savanyított zöldségek.
Ha a táplálkozásunk helyreállt akkor érdemes az öltözködésre is időt fordítani. A fertőzött szakaszban, semmiképp se viseljünk műszálas fehérneműt. Éjszakára pedig, amennyire lehet szellős öltözékben aludjunk. Ilyenkor a fehérneműt 90 fokon mossunk, és vasaljuk át, magas hőfokon, de semmiképp sem gőzzel. A nedvesség ugyanis kedvez a gombáknak és gyorsabban szaporodnak.
Az intim higiéniáról se feledkezzünk meg! A gomba jelenlétekor ajánlatos az illatosított szappan és a fürdőadalékok kerülése, ez ugyanis az intim területek pH-ját megbontja, így nem lesz ellenálló a fertőzéssel szemben.
Végül, de nem utolsó sorban, a közösülés ebben a helyzetben kerülendő. Egyrészt a saját egészséged érdekében, mivel a gyulladás eldurvulhat, illetve megfertőzheted a partnered. Akinél a tünetek akár nem is jelentkeznek, viszont könnyen visszafertőzheted magad.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lélektan nőknek!

Ne reméld, hogy egy nő számára mindig könnyű az ismerkedés, de a szülés és a …

Hozzászólás