Kezdőlap / Görögország turisztikai látnivalók / Görögország – Paralia

Görögország – Paralia

Paralia az egyik legkedveltebb úti cél a magyar és Kelet-Európai utazók számára. Északon fekszik, az Olymposzi riviérán, elérhető távolságban Thesszalonikitől, így autós és buszos nyaralások célpontjának is kiváló. Igaz az út húsz óra felett van, de egy elszánt nyaralónak az még belefér!
Homokos tengerpart és csodálatosan kék víz fogadja a látogatót. A parton életmentő teljesít szolgálatot, így biztonságban érezhetjük magunkat. A tisztaságra odafigyelnek, így nem a szemetet kell kerülgetni a parton sem. Mivel nagyon sok Kelet-Európai régióból érkező utazó keresi fel a várost, így ne lepődjünk meg rajta, ha az üzletek, éttermek kirakatában angol, német és görög nyelv mellett, lengyel, szlovák, cseh és még magyar nyelven is megjelennek a feliratok. A magyarokat szeretik kint, szívesen fogadják. Az üzletekben egyébként elég sok magyar eladóval is lehet találkozni.
A szállás megválasztásánál át kell gondolni, hogy a bulizás vagy pihenés a cél. Fiataloknak, vagy party vadász nyaralóknak a parthoz, központhoz közelebbi szállodák, apartmanok kínálatából érdemes választani – itt mindig nyüzsgő élet, zaj, hangos zene van. Aki pedig inkább nyugalomra vágyna, keressen egy város széli apartmant, mely csendesebb. Ha szerencsénk van, akár a teraszról figyelhetjük, hogy megy le a nap az Olymposz felett. Kihagyhatatlan látvány!
Az árak még magyar pénztárcával is nagyon barátiak, sokszor az itthon megszokottnál is olcsóbbak. Az emberek barátságosak, szívesen látják az idegeneket. Ha kevés pénzből gazdálkodunk és jó ár-érték arányú nyaralást keresünk, akkor Paralia nekünk való!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Hozzászólás