Kezdőlap / Terhesség / Ha a baba farfekvéses

Ha a baba farfekvéses

Kismamaként nehéz szembesülni a ténnyel, hogy kisbabánk nem jól helyezkedik el a szülőcsatornában, lábbal és fenékkel érkezik a szülőcsatornába nem pedig fejjel lefelé.
ez nem feltétlenül jelenti azt hogy császár metszésre lenne szükség.
Háromféle farfekvéses baba létezik:
Részleges: Ami azt jelenti, hogy a kicsi feneke lefelé fordul, lábai pedig behajlítva vagy az arca felé nyújtva állnak
Teljes: Amikor kisbaba keresztbe tett lábakkal „ül” édesanyja hasában
Lábbal lefelé fordulás: a baba egyik vagy mindkét térde vagy lába közelebb áll a szülőcsatornához, mint a feje
Ha kiderül, hogy a kisbabád farfekvéses megpróbálják majd megfordítani, a szülés a 37. és a 40. hét között kísérli meg ezt a műveletet amit ECV-nek neveznek. Ami azt jelenti, hogy az orvosod nyomást gyakorol a hasadra. Az esetek kétharmad részében ez a módszer működőképes, ám első gyermeküket váró nőknél nem mindig sikerül.
De te magad is tehetsz annak érdekében, hogy kisbabád ne legyen farfekvéses:
Négykézláb állás: Ez a testhelyzet a gravitációnak köszönhetően arra ösztönzi a gyermeket, hogy a fejét lefelé fordítsa.
Óvatos kitörések oldalra: Ezzel tágíthatod a medencebemenetet, ezáltal segíthetsz a babának megfordulni.

Vasalódeszka: Helyezz el stabilan egy vastagabb vasalódeszkát a földön, úgy hogy 45 fokos szögben legyen megemelve, és naponta háromszor feküdj fel rá természetesen háttal, behajlított térddel, 15 percre úgy, hogy a fejed van lefelé. Ennek következtében a gravitáció arra ösztönzi a babát, hogy a méh teteje felé mozogjon és megforduljon a helyes irányba.

Hideg és meleg: Helyezz egy jeges borogatást a méhed tetejére és egy meleget az aljára. A kicsi a meleg felé fog mozogni.

Éneklés és beszélgetés: Készíts kisbabád számára egy CD-t, amelyen te énekelsz és beszélsz a hozzá, majd játszd le neki úgy, hogy a fülhallgatót a szeméremcsontod közelébe teszed. A gyermek ösztönösen az ismert kellemes hang felé fog mozdulni.

Ha mindezek után gyermeked még mindig nem fordul meg a helyes irányba akkor, orvosod fel fogja vetni a császármetszés lehetőségét.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szülés – születés

A szülés idejét az utolsó rendes vérzés és az első megérzett magzatmozgás alapján számítják ki. …

Hozzászólás