Kezdőlap / Játékok / PC játékok / Half-Life 2

Half-Life 2

A Half-Life 2, a nagy sikerű első rész folytatása egy sci-fi FPS, vagyis belső nézetes lövöldözős számítógépes játék. A Valve Software 2004. november 16-án adta ki, de akkor még csak Windowsos PC-kre. Később írták át Xbox360 és PS3-ra, de 2010. május 26. óta Mac OS X platformon is játszhatunk vele. A játék csúszva került piacra, ugyanis a forráskódja még a megjelenése előtt kikerült a fejlesztők kezéből az internetre egy hackertámadás miatt.
Kiadták CD, DVD, Blu-Ray adathordozókon, de le is lehet tölteni a Steamről. (internetes áruház)
A játék a közeljövőben, egy kitalált helyen, City17-ben és környékén. Főszereplője az első részből is ismert Dr. Gordon Freeman, a fiatal fizikus egy utópikus környezetbe kerül, ahol egy a Black Mesaban történt baleset miatt portálkapu jött létre. Az ezen keresztül jött ideenek pedig elfoglalták és uralják a Földet. Freemannek fel kell vennie velük a harcot a túlélés érdekében.
A játék a Source Engine grafikai motorját használja, amelyet Counter-Strike: Source is. Megjelenése után nagyon sok jó kritikát kapott, melynek oka a hangi és a grafikai áttörései és fejlesztései lehetnek.
A játékot egy személy játszhatja. Korhatáros játék, a PEGI csak 16 éven felülieknek ajánlja erőszakos jellege miatt.
Az játék eladásainak számát még nem hozták nyilvánosságra, de a Half-Life 2 márkaneve (a Counter-Strike és a Defeat játékokkal együtt) már 15 milliós eladott példányszámot jelent.

A játék rendszerkövetelményei:
• 1.7 GHz CPU,
• 512 MB RAM,
• DirectX 8.1 kompatibilis VGA és
• internetkapcsolat.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

The Sims 3

A The Sims 3 egy életszimulációs játék. Fejlesztője a Maxis, kiadója az Electronic Arts (EA). …

Hozzászólás