Kezdőlap / Társadalom / Házasság / Házasság: csak egy papír vagy több annál?

Házasság: csak egy papír vagy több annál?

Megéri a sok hűhó? Ez tényleg csak egy papír, vagy többet jelent? A legtöbben azonnal rávágják a választ. Mindenkinek megvan a maga álláspontja, és igencsak nehéz lenne meggyőzni bárkit is az ellenkezőjéről. Pedig mindenkinek igaza van.
Először is igaza van annak, aki szerint sokkal többről van szó egy hivatalos iratnál. Hogy miért? Mert ott van mögötte az életre szóló döntés. Amikor valaki látja, hogy élete szerelme épp aláírja, hitelesíti, biztosítja az egész világ előtt, hogy őt szereti, akkor igencsak kellemes érzések tölthetik el. Egy jó kapcsolatban persze tudjuk, hogy szeret a párunk, akinek pedig rossz a kapcsolata az nem tervez esküvőt. De mindig ott van egy kis bizonytalanság. Aki tudja mi az a szerelem, az tudja azt is, hogy mivel jár. Néha az egekig repít, néha azonban nem győzünk eleget aggódni. „Vajon velem marad? Vagy mást választ? Vele fogok megöregedni, vagy csak most kellek neki, amíg jobb nincs?” Félünk, és ez így természetes. Félünk, mert nagyon szeretjük, és bár biztosak vagyunk benne, hogy ő az igazi, de még kell az a papír, kell valami kézzel fogható arról, hogy ő is így érez.
Van azonban egy másik csoport is. Ők biztosak abban, hogy semmi értelme. Sokan képmutatásnak, vagy fényűzésnek tartják, de vannak, akik egyszerűen csak feleslegesnek gondolják. És nekik is igazuk van! Ha igazán szeretünk valakit, akkor nem feltétlen van szükség arra a bizonyos papírra a boldogsághoz. Ezerféle más módszer is létezik a szerelem kifejezésére; arra, hogy biztosítsuk társunkat, hogy sosem fogjuk elhagyni. Elég pár apró kedvesség. Pénzbe nem kerülő meglepetés, hogy tudja, gondolsz rá. Rengeteg olyan párt ismerek, akik úgy döntöttek, nincs szükségük a házasságra. Gyermeket vállaltak, boldogan élnek míg meg nem halnak. Igazi tündérmese.
Fontos tudnia mindenkinek: nem az a papír tesz minket boldoggá, de mégis többet ér, mint gondolnánk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Még mindig szeret?

A házasság nem egyszerű. Legnagyobb problémát talán az idő múlása jelenti. Pár év elteltével gyakran …

Leave a Reply