Kezdőlap / Társadalom / Házasság / A boldog házasság titkai

A boldog házasság titkai

A házasság, olyan, mint egy kalandos utazás, hol kellemes, hol megrázó meglepetésekkel van tele. Ám sokan sikeresen és boldogan haladnak ezen az úton, és csak kisebb kellemetlenségek merülnek fel. A sikeres házasság azon múlik, hogyan küzd meg a pár a felmerülő viszontagságokkal.
Légy elkötelezett a társad és a házasságod iránt. Isten, az emberek és egymás előtt ünnepélyesen megfogadtátok, hogy a lehetséges problémák ellenére is együtt fogtok maradni. Az elkötelezettség azonban nemcsak egy jogi kötelesség, hanem a szívből fakadó szeretet táplálja és azt tükrözi, hogy tisztelitek egymást. Ezért soha ne gyengítsd a házassági kapcsolatotokat flörtöléssel, légy megbízható, csak a házastársad iránt táplálj romantikus érzéseket.
Tégy azért, hogy a kapcsolatotok meghitt legyen. Fejezzétek ki egymás iránt a szerelmeteket és értékeléseteket szavakkal és tettekkel is. Egy kedves mosoly, simogatás és csók többet jelenthet, mint ha csak azt mondod: „Szeretlek”. Hívd fel vagy küldj neki üzenetet, mondd el, mennyire hiányzik neked. Puhatold ki, mi az amire társad vágyik, szerezz neki meglepetést.
A kedves és tiszteletteljes beszéd hozzájárul a békéhez a családban, még ha nehézségek vagy nézeteltérések adódnának is. Sok házaspár későn látja be, hogy nagyobb győzelem megnyerni valakinek a szívét, mint egy vitát. Amikor hibát követsz el, légy kész gyorsan bocsánatot kérni és elismerni hibádat, de légy készek megbocsátani is párodnak.
Úgy is erősítheted elkötelezettségedet, ha a házastársad szükségleteit és kívánságait a magadéi elé helyezed. Önfeláldozóan vegyétek ki részeteket mindketten a házimunkából, függetlenül a saját munkátoktól, hogy mindkettőtöknek több ideje és energiája jusson azokra a dolgokra, amiket szerettek.
Vigyetek humort a kapcsolatotokba, játsszatok és nevessetek együtt, kapcsolódjatok ki kettesben. Egy jó vacsora, meghitt beszélgetés vagy közös olvasás, közös hobbi megerősíti barátságotokat hozzájárul a mindennapi stressz leküzdéséhez.
Odafigyeléssel és erőfeszítéssel sokat tehetünk azért, hogy a házasságot ne csak az anyakönyvi kivonat és a közös lakcím jelentse.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Férj és Férj?

Unos-untalan foglalkozik a média azzal a kérdéssel, hogy lehessen-e házasodniuk a melegeknek. Sokan vallási, mások …

Leave a Reply