Half-Life

A Half-Life egy FPS, vagyis belső nézetű lövöldözős játék, melyet a Valve Software fejlesztett ki számítógépre, majd a Sierra Entertainment adta ki 1998-ban. A játék egy nagymértékben módosított Quake motorra épül (GoldSrc).
A játék során egy Dr. Gordon Freeman nevű fiatal fizikust irányíthatunk. A feladat az egyik balul sikerült kísérletének káros következményeinek megszüntetése.
Legelőször Windowsos PC-kre adták ki, majd megjelent a Sony PS2 és a Sega Dreamcast konzolokra is. A Half-Life mély történetvezetése kihatással volt a később megjelenő FPS játékokra is. Történetét a játék közben, átvezető animációk nélkül ismerhetjük meg. Sikerét az Opposing Force, a Blue Shift kiegészítők és a Counter-Strike, a Team Fortress Classic és a Day of Defeat modok tovább növelték. Később megjelent a Half-Life 2 is.
A játék 2006-ig több mint nyolcmillió példányban került értékesítésre.
A Valve Software játékfejlesztő cégnek ez volt az első terméke, melyet kiadott. A céget két volt Microsoft dolgozó alapította 1996-ban (Mike Harrington és Gabe Newell). A félelmetes 3D-s akciójátékhoz megvásárolták a Quake motorjának használati jogát. Ezen nagy mértékben módosítottak, majd kiadót kellett keresniük. A Sierra Entertainment vállalta ezt a feladatot. A játékot a fejlesztés alatt még „Quiver”-nek nevezték, később jött a Half-Life név, aminek jelentése felezési idő, melyhez adta magát a görög λ (lambda) szimbólum. (a felezési időt leíró egyenletben a bomlási állandó jele) Megjelenésére 1997 elején került sor.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

The Sims 3

A The Sims 3 egy életszimulációs játék. Fejlesztője a Maxis, kiadója az Electronic Arts (EA). …

Leave a Reply