Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Harry Potter és a Bölcsek Köve

Harry Potter és a Bölcsek Köve

A nagy sikerű Harry Potter könyvek filmadaptációi a mozivásznon is hatalmas, elsöprő sikert arattak. A Bölcsek köve, a történet első, és egyben bevezető része, a varázslók, és boszorkányok magával ragadó, fantasztikus világába.
A történet első részében megismerkedhetünk az ifjú Harry Potterrel, aki tizenegy éves korában szembesül a ténnyel, hogy a szülei varázslók voltak, és nem is autóbalesetben haltak meg, ahogy azt a nagynénje és nagybátyja állították. Sőt, ő maga is egy varázsló, aki túlélte a valaha élt leghatalmasabb fekete mágus támadását, s így kivívta magának az egész varázsló társadalom tiszteletét mindössze egy évesen korában. Miután Hagrid, a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola vadőre közli vele, hogy felvették az iskolába, és személyesen az iskolaigazgató, Albus Dumbledore kezeskedik érte, otthagyják Dursleyékat, és elindulnak beszerezni a kellékeket. Hagrid megmutatja Harrynek az Abszol utat, ahol varázspálcát, baglyot, és tankönyveket vásárolnak, majd elmennek a varázslók bankjába, a Grinngottsba is. Miután találkozik a leendő iskolatársaival, Harry hamar összebarátkozik Ronnal, és Hermionéval, az iskolába vezető vonatúton. A Roxfortban beosztják őket a különböző házakba, ami ezután az otthonuk lesz. A három barát egy házba kerül, így együtt fedezhetik fel a varázslóvilág rejtelmeit. Kalandozásaik során trollal, háromfejű kutyával, repülő kulcsokkal, emberevő növénnyel, és sok más varázslatos lénnyel találkoznak, de a legfőbb ellenfelük Voldemort, aki a bölcsek köve által akar visszatérni, és befejezni amit tizenegy évvel ezelőtt elkezdett.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply