Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Harry Potter és a Félvér Herceg

Harry Potter és a Félvér Herceg

A varázsvilágban káosz uralkodik. Emberek tűnnek el, és egyre több a támadás, már nem csak varázslók, hanem muglik ellen is. A mágiaügyi minisztérium vonakodva bár, de belátta, hogy Voldemort valóban visszatért, de a válságos helyzetet nem tudja kezelni.
Dumbledore már nem kerüli Harry-t, sőt, egyre több időt tölt vele kettesben. A fiú segített neki visszacsábítani az iskolába a nyugdíjba vonult bájitaltan professzort, mivel olyan tudás birtokában van, amit mindenképp ki kell tőle deríteniük. Az igazgató különórákat ad neki, melyek során emlékei segítségével feleleveníti Tom Denem múltját, fiatalkorát, egész élettörténetét és pályafutását. Olyan információk birtokába juttatja Harry-t, amik segítik majd őt a legyőzésében.
Közben valaki a Roxfortban azon mesterkedik, hogy megölje az igazgatót. Elkeseredett próbálkozások ezek, melyek nem vezetnek sikerhez.
Dumbledore esetében nem elég, hogy rejtélyes módon az egyik keze elhalóban van és élettelen, ismeretlen okból több ízben is elutazik az iskolából, magára hagyva azt. Ám egy ilyen alkalommal magával viszi Harry-t is. Voldemort lelkének darabkái után vadásznak, hogy elpusztítsák azokat, ezáltal sebezhetővé tegyék a Sötét Nagyurat. Az utazás végzetesnek bizonyul.
Rejtélyekre derül fény, és Harry választ kap számos kérdésre, ám annál több új kérdés merül fel benne. Szerelmek, baráti viszályok, az ismeretlen Félvér Herceg kilétének rejtélye, Lumpsluck professzor ismerkedős partijai színesítik főhőseink kastélybeli életét. Aki eddig nem döntött volna, most határoz, hogy melyik félhez tartozik: bátran harcol majd a gonosz ellen, vagy a halálfalókhoz csatlakozik. Harry élete eddig sem volt felhőtlen, ám most már háttérbe szorul mindaz, ami eddig fontos volt. Többé nem a kviddicskupa győzelem számít, itt már élet és halál kérdéséről van szó.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szélesi Sándor – A beavatás szertartása

Szélesi Sándor: A beavatás szertartása című könyv 2009-ben jelent meg a Metropolis Media gondozásában. A …

Hozzászólás