Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Harry Potter és a Halál ereklyéi

Harry Potter és a Halál ereklyéi

Harry teljesen magára marad. Mindenki, aki eddig kicsit is számított neki, meghalt érte, vagy miatta. Ezt többé nem hagyhatja. Immár 17 éves, édesanyja különleges védelmére sem számíthat többé. Ez az év nem úgy indul, mint a többi: utolsó évét nem a Roxfortban kezdi és nem tanulással, vizsgákkal tölti. Hatalmas súly nyomja a vállát: Dumbledore nélkül egyedül rá és barátaira hárult a feladat, hogy felkutassák Voldemort lelkének darabkáit, és egytől egyig elpusztítsák azokat, hogy végül magával a Nagyúrral is végezhessenek. A baj csak az, hogy a legtöbb Horcrux hollétét és mibenlétét nem tudják. Kezdetét veszi a hajsza, természetesen nyomukban a halálfalókkal. Hosszú és életveszélyes helyzetekkel övezett útra lépnek. Harry elszánt és eltökélt. Vajon barátainak lesz elég ereje, hogy kitartsanak mellette ezen a hosszú és végeláthatatlan úton? Meghátrálnak a nehézségek láttán, vagy erőn felül teljesítenek? Mindkettőre van példa a kötetben, de végül a barátság győzedelmeskedik.
Dumbledore rejtélyes utalást hagy a Halál Ereklyéire, ami majdnem tévútra vezeti őket a kitűzött cél felé haladva. Harrynek döntenie kell, hogy a halhatatlanságot és a legyőzhetetlenséget választja, és ezeket az ereklyéket kutatja fel; vagy továbbra is a horcruxokat keresi. Vajon időben határoz, és jó döntést hoz?
Hárman együtt megjárják a poklot is, sárkányokkal, dementorokkal, mindenre elszánt gonosz varázslókkal és koboldokkal, halálfalókkal hozza őket össze a sors. Végig csak találgatnak, a bizonytalan után mennek, míg a szálak a Roxfortba vezetnek. A végső összecsapásra halálfalók és roxfortosok között itt kerül sor. Most kiderül, hogy ki a barát, és ki az ellenség, és kik azok, akik szó nélkül életüket áldoznák és áldozzák is, egy szebb jövőért.
A mozaik minden eleme összeáll, minden kérdésre, rejtélyre választ kapunk, ami az olvasás során felmerült bennünk. A varázslat beteljesül, és a rajongók szomorkodnak, hogy véget ért a könyvsorozat.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szélesi Sándor – A beavatás szertartása

Szélesi Sándor: A beavatás szertartása című könyv 2009-ben jelent meg a Metropolis Media gondozásában. A …

Hozzászólás