Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Harry Potter és a Főnix rendje

Harry Potter és a Főnix rendje

A Sötét Nagyúr újra testet öltött, csak Harry-nek és Dumbledore-nak senki nem hisz. Veszélyben a varázs és mugli világ is, de a Mágiaügyi Minisztérium inkább a tagadásba menekül.
A helyzet súlyosságát bizonyítja, hogy a nyár folyamán Harry-t és unokatestvérét megtámadta egy dementor a nyílt utcán. Természetesen Harry varázslattal megvédte magukat, ami büntetőeljárást vont maga után: mivel kiskorúként engedély nélkül, ráadásul egy varázstalan személy jelenlétében bűbájt hajtott végre, akár az iskolából is kirúghatják.
Mindennek tetejébe pedig értetlenül áll egy másik helyzete kapcsán: nem tudja mire vélni, hogy egész nyáron alig kapott levelet a barátaitól, Dumbledore kerül őt, ráadásul furcsa álmok gyötrik. Félelmetes és sebhelyhasogató módon fájdalmas víziók ezek. És neki nincs kivel megbeszélnie, hiszen a bölcs igazgatója kerüli a vele való kontaktust, és barátai vajmi kevés segítséggel szolgálhatnak. Mr. Weasley épp egy ilyen álomnak köszönheti az életét: Harry látta álmában, amint egy kígyó súlyos sebeket ejt rajta.
Az egyik visszatérő álma, amiben egy ismerős helyen, termekkel és folyosókkal teli épületben jár, és tudja, hogy keres ott valamit, amire nagy szüksége van, de csak nem jön rá, mi lehet az. Egy láthatatlan erő odahúzza. És amint a legközelebbi látomásában Siriust látja viszont, ahogy kínozzák, már nem csak a kíváncsiság, hanem keresztapja megmentésének vágya sarkallja arra, hogy barátaival útra keljen, és felkeresse a megálmodott helyet. Ott viszont nem talál mást, mint halálfalók hadát, és további titkokat. Kiderül, hogy miért csalta oda Voldermort: egy ott őrzött jóslat miatt, ami választ adhat minden olyan kérdésre, ami Harry-t olyannyira érdekel. A jóslattól választ kaphat a fejében felmerülő sok miért?-re.
Újabb veszteségek, még több bonyodalom, egy szívszorító beszélgetés, és fájdalmas felismerések.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szélesi Sándor – A beavatás szertartása

Szélesi Sándor: A beavatás szertartása című könyv 2009-ben jelent meg a Metropolis Media gondozásában. A …

Hozzászólás