Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Harry Potter és a Tűz Serlege

Harry Potter és a Tűz Serlege

A negyedik részben a történet a fordulópontjához érkezik. Harryt folyamatosan visszatérő rémálmok gyötrik a Voldemortról, Féregfarkról, és Naginiről, a nagyúr óriáskígyójáról, amint arról beszélnek, hogyan kapjanak el egy bizonyos személyt. Harry Ron, és a Weasley család társaságában ellátogat a mágikus világ egyik legnagyobb sporteseményére, a Kviddics Világkupa döntőjére. Azonban az éjszaka arra lesznek figyelmesek, hogy a sötét jegyet valaki fellőtte az égre, és halálfalók jelennek meg mindenhol.
A Roxfortban ebben az évben megrendezésre kerül a Trimágus Tusa, amely három varázsiskola, a Roxfort, a Beauxbatons, és a Durmstrang versenye. A tusán élet-halál harcot vívók közé negyedik versenyzőként Harry kerül, és mivel a szerződés szerint nem mondhatja vissza a részvételt, ki kell állnia a próbákon. A versenyzőknek többek közt sárkányokkal, kákalagokkal, és egy élő labirintussal kell megküzdeniük a győzelem érdekében. Eközben új sötét varázslatok kivédése tanár érkezik a Roxfortba, az ex-auror Rémszem, azaz Alastor Mordon, aki megismerteti a diákokat a főbenjáró átkokkal, így a gyilkos „avada kedavra” átokkal is, ami megölte Harry szüleit.
A három jó barátnak más gondjai is akadnak, a féltékenységgel, az irigységgel, és rosszakaróikkal is egyaránt szembe kell nézniük. A történet csúcspontjaként kiderül, hogy minden idők legnagyobb hatalmú fekete mágusa visszatért, Voldemort újra testet ölt, és mindent megtesz annak érdekében, hogy Harry életét végleg kiontsa.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drágán add az életed (Die Hard)

John McClane házassága romokban hever. John egy kemény, önfejű nyomozó, akit csak a munka érdekel. …

Leave a Reply