Kezdőlap / Egészség és fitness / Akupunktúra / Helyettesíthető-e az akupunktúra?

Helyettesíthető-e az akupunktúra?

Az akupunktúra egyedülálló kínai módszer, melynek eredete több ezer évre vezethető vissza. Azon alapul, hogy a szervezet egyes részeit meghatározott pontokon beszúrt tűkkel stimulálják. Fejlettebb módszer az apró mágnesekkel vagy lézersugarakkal történő serkentés.
A bonyolult elméleti alapokon nyugvó, kiváló hivatásos orvosokkal büszkélkedő akupunktúra ugyanott gyökerezik, mint a gyógynövényes gyógyítás: a falusi, népi gyógyítók körében, akik valószínűleg próbálkozások és hibázások sorozatán keresztül tanulták ki a test egyes pontjainak serkentésével elérhető gyógyhatást.
Sajnos a világ sok helyén nincs elérhető közelségben akupunktúrához értő szakember, vagy ha van is, a kezelés ára megfizethetetlen az ott élők többségének.
Az alább ismertetett módszerek könnyen elsajátíthatók, és bizonyos betegségek esetén kiváló eredmény érhető el velük.

Moxibuszció. A fekete üröm nevű gyógynövényt a bőr közelében égetve a sérülés okozta fájdalom csökkenthető. Azon alapul, hogy hő hatására kitágulnak az erek, javul a terület vérkeringése, így normalizálódik a sejtanyagcsere. A gyógynövény önmagában is fájdalomcsillapító. Ezzel a módszerrel reumás és ízületi panaszok, horzsolásos sérülések, alhasi és menstruációs panaszok csökkenthetők.

Köpölyözés. Kis csészében időszakos vákuumot hoznak létre úgy, hogy a testrész fölé szájjal fordított csésze alatt lángot húznak át , majd a csészét gyorsan a fájó testrészre tapasztják. A köpölyözést a háton, a nyakon, a karokon, a lábakon, közvetlenül a fájdalom helyén alkalmazzák. Ezzel az oxigéndús, friss vér áramlását segítik elő a kritikus helyen.

Bőrkalapács. Kis kalapácsszerű eszköz könnyűfémből vagy műanyagból. A kb. 1,5 centiméteres kalapácsfejből sok finom tű áll ki, ezzel ütögetik az adott testfelületet. Különböző bőrbetegségek – pikkelysömör, ekcéma, kiütések, ráncok stb. – esetén alkalmazzák, de hatásosan fokozza a hajnövekedést is, ha a fejbőrt ütögetik vele. Hatásos fájdalomcsökkentő módszer nyak-, végtag- és hátfájdalom esetén is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Leave a Reply