Kezdőlap / Pénzügy / Biztosítás / Hitelkártya törlesztő részlet fedezeti biztosítás

Hitelkártya törlesztő részlet fedezeti biztosítás

Tudom sokan vannak, akik hitelkártyával rendelkeznek. De vajon tudják, hogy előre nem vért esemény(betegség, baleset, munkanélküliség, legrosszabb esetben elhalálozás)milyen lehetőségeik vannak, hogy részleteiket törleszteni tudják?
A Bankok nagyon kevés esetben mondják el ügyfeleiknek, hogy ilyen esetekre is van megoldás.
Nekik csak az az érdekük, minél több pénzt helyezzenek ki hitelként. Nos, ha már arra kényszerülünk, hogy hitelkártyánkat használni kell (persze nem muszáj, ha nincs rá szükség)
van egy lehetőség, mégpedig a hitelkártyához kapcsolódó törlesztési biztosítás.
Lényege az, hogy havonta a hitel bizonyos százalékának megfelelő összeget fizetünk (minden banknál más és más),s ha bekövetkezik a nem várt esemény, a biztosító bizonyos ideig fizeti helyettünk a havi törlesztő részleteket. Halál esetén pedig a teljes hitelt. Így az örökösök mentesülnek az adósság visszafizetése alól.(nem egy elhanyagolható szempont)
A biztosítási összeg arányosan csökken a hitel törlesztő részleteinek csökkenésével.
Ha a hitelt már visszafizettük, biztosítási díj minimális vagy nulla, mindaddig amíg ismételten igénybe nem vesszük a hitelkártyánkat.
Persze hangsúlyoznom kell minden bank saját maga hozza a rá vonatkozó szabályokat. Érdemes a biztosítási szerződés megkötése előtt alaposan tájékozódni, szerződéskötésnél pedig mindig el kell olvasni az apró betüs részeket is. (Itt vannak a kiskapuk)Sokan abba a hibába esnek, hogy ezeket a részeket nem olvassák el, csak az ügyintéző által elmondottakra hagyatkoznak.
Nekik pedig az az érdekük, hogy az ügyfél megkösse a biztosítást, de a kizáró feltételeket nem mondják el.
Tehát mindenki döntse el saját maga, hogyha van hitelkártyája,(ami nagyon jó, mert nem kell rohangászni kölcsönért, hitelért olyan esetben ha, elromlik a TV, hűtőszekrény vagy netán csak hirtelen készpénzre van szüksége),hogy köt-e a biztosítást, vagy nem.
Azonban anyagi megfontolásból mindenképpen ajánlott, csekély biztosítási díj mellett biztonságot nyújt a hitelfelvevőnek.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az életbiztosítások kialakulása

Az életbiztosítások megjelenésének elengedhetetlen feltétele volt a csillagász, Edmond Halley által 1693-ban megalkotott halandósági tábla. …

Leave a Reply