Hordozó kendők

Különböző babahordozók:
A kisbabát karunkon is hordozhatjuk – ez rövid ideig nem gond, de hosszabb ideig vagy nehezebb kisbaba esetén már igen. A hordozókban egyszerűbb vinni a kisbabát és a felnőtt hátának és izmainak is kíméletes megoldás. Nagyon különböző babahordozók léteznek.
A babahordó kendő:
Minden bizonnyal a legelterjedtebb a hordozókendő. A jó minőségű hordozókendők mintegy hetven centiméter szélesek, anyaguk pamut, majdnem elnyűhetetlenek és a speciális szövési módnak köszönhetően átlósan is nyújthatók. Ezáltal optimálisan hozzásimulnak a kisbabák gömbölyödő hátához és szorosabban megköthetők, mint az olcsóbb kendők. Sok színben és mintában kaphatók. Érdemes beszerezni – akár a kívánságlistán is szerepelhet. Esszerű egy több mint négy méter hosszú kendőt venni, mellyel minden megkötési mód alkalmazható a kisbaba korától függően. A hosszúság a felnőtt méretétől is függ. Egy nagyon magas, széles férfinak hosszabb kendőre van szüksége, mint egy filigrán nőnek. A csomózást egyszerűbbé teszi egy kereszthímzés a kendő szélének közepén. Vannak anyukák, akik régi lepedőkből varrnak kendőt és belekalkulálják, hogy a szövet átlósan nem nyújtható.
Ülőkés kenguru:
Az olyan szülők számára, akik bizonytalannak érzik a hordozókendőt, jó megoldás lehet az ülőkés kenguru. A kisbaba egy nadrágféleségben ül és hátát kívülről még egy réteg tartja. Ezt a hordozóeszközt a hátunkra is vehetjük, mint egy hátizsákot, de elöl is vihetjük. Nagysága a baba kora szerint állítható. A gyermeket először bele kell „csomagolni” a hordozóba, aztán vállra venni.
Karikás hordozó:
Egy további hordozóeszköz a karikás hordozó. Párnázott szélei vannak és két karikából álló, könnyen állítható csattal van ellátva. A vállon keresztbe kell hordani. Rövid utakra nagyon praktikus, ha csípőnkre ültetjük vele a gyermeket. A kisbabát bölcsőtartásban is vihetjük benne és akár meg is szoptathatjuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ford módszer kialakítása

Az alvási és etetési időbeosztás az első év alatt tíz alkalommal változik meg, hogy minden …

Leave a Reply