Hordozó kendők

Különböző babahordozók:
A kisbabát karunkon is hordozhatjuk – ez rövid ideig nem gond, de hosszabb ideig vagy nehezebb kisbaba esetén már igen. A hordozókban egyszerűbb vinni a kisbabát és a felnőtt hátának és izmainak is kíméletes megoldás. Nagyon különböző babahordozók léteznek.
A babahordó kendő:
Minden bizonnyal a legelterjedtebb a hordozókendő. A jó minőségű hordozókendők mintegy hetven centiméter szélesek, anyaguk pamut, majdnem elnyűhetetlenek és a speciális szövési módnak köszönhetően átlósan is nyújthatók. Ezáltal optimálisan hozzásimulnak a kisbabák gömbölyödő hátához és szorosabban megköthetők, mint az olcsóbb kendők. Sok színben és mintában kaphatók. Érdemes beszerezni – akár a kívánságlistán is szerepelhet. Esszerű egy több mint négy méter hosszú kendőt venni, mellyel minden megkötési mód alkalmazható a kisbaba korától függően. A hosszúság a felnőtt méretétől is függ. Egy nagyon magas, széles férfinak hosszabb kendőre van szüksége, mint egy filigrán nőnek. A csomózást egyszerűbbé teszi egy kereszthímzés a kendő szélének közepén. Vannak anyukák, akik régi lepedőkből varrnak kendőt és belekalkulálják, hogy a szövet átlósan nem nyújtható.
Ülőkés kenguru:
Az olyan szülők számára, akik bizonytalannak érzik a hordozókendőt, jó megoldás lehet az ülőkés kenguru. A kisbaba egy nadrágféleségben ül és hátát kívülről még egy réteg tartja. Ezt a hordozóeszközt a hátunkra is vehetjük, mint egy hátizsákot, de elöl is vihetjük. Nagysága a baba kora szerint állítható. A gyermeket először bele kell „csomagolni” a hordozóba, aztán vállra venni.
Karikás hordozó:
Egy további hordozóeszköz a karikás hordozó. Párnázott szélei vannak és két karikából álló, könnyen állítható csattal van ellátva. A vállon keresztbe kell hordani. Rövid utakra nagyon praktikus, ha csípőnkre ültetjük vele a gyermeket. A kisbabát bölcsőtartásban is vihetjük benne és akár meg is szoptathatjuk.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Totyogók ruhatára

Ahogy a baba növekszik, a ruhanemű vásárlásakor fő szempont, hogy kényelmes legyen, és ahogy a …

Hozzászólás