Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Hová is menjek pihenni?

Hová is menjek pihenni?

Bár Magyarország elég kicsi de sok olyan csodálatos és szép hely van itt ahová érdemes ellátogatni még ha csak pár napról is legyen szó.Először is el kell döntenünk ,hogy víz mellé,hegyekbe vagy síkságon szeretnénk pihenni.

Vegyük őket szépen sorra:

Legyen tél vagy nyár a hegyekben mindig jó és friss a levegő.Ott mindig tuti a pihenés a kikapcsolódás.Talán meg a város zajától is el tudunk bújni egy kicsit.Itt azt kell mérlegelni, hogy hegyet mennyire szeretünk mászni. A hegyekben sok kis falu van ahol ki tudunk kapcsolódni és fel tudunk töltődni a mindennapokra.Erre az Északi- hegység hegyei kiválóan alkalmasak.Sőt több,mint alkalmasak, tökéletesek.De nyugodtan mehetünk akár a Dunántúli hegyekbe is attól függ honnan indulunk és mennyit szeretnénk utazni a kikapcsolódáshoz.Télen ugye egyértelműen a hegyekbe megyünk, hiszen szánkózni és síelni a tó partján nehéz lenne.Ott inkább korcsolyázunk télen.

A vízpart talán a legideálisabb a nyári kánikulában ahol, ahol még elviselhető a hőség.Itt is több választék van:mehetünk a mi kis tengerünkhöz vagy akár a folyónk partjait is választhatjuk a jól megérdemelt szabadságunk kellemes eltöltéséhez.Ilyenkor ajánlatos napszúrás és leégés elleni szereket magunkkal vinnünk.Jaj és persze szúnyog riasztót mivel a vízparton mint tudjuk rengeteg szúnyog él.Ha ezt a nyaralási formát választjuk nem árt ha tudunk úszni ,bár ez nem feltétele a vízpart melletti nyaralásnak.
Amennyiben barangolni szeretnénk és sokat sétálni mehetünk még nagyobb városokba esetleg megyeszékhelyekre ahol több nevezetesség is található.Ott is tudunk pihenni és közben még kulturálódunk is.
Bármelyik hely mellett döntsünk is mindenkinek jó nyaralást kívánok.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miskolc-Tapolca kikapcsolódni vágyóknak

A Miskolc-Tapolcán található park rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt az oda látogatóknak. A park hatalmas területen …

Leave a Reply