Kezdőlap / Önismeret / Párkapcsolat / Ideális partner

Ideális partner

Létezik-e az „ideális” partner?
A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk…
Természetesen igen!
Hiszen az ideális nem azt jelenti, hogy tökéletes…
Míg a tökéletes inkább egy olyan utópisztikus, mondhatni emberfeletti tulajdonságokkal felruházott képzeletbeli „lény”, akit mindenki maga képzel el magának, így értelemszerűen annak lehetetlen megfelelni.
De az ideális… Az más!
E cikk írója is megtalálta a számára ideális partnert.
Nyilván nem egyszerű dolog, de nem is lehetetlen.
Fontos, hogy reális elvárásaink legyenek!
Persze az is lényeges, hogy ÖNMAGUNKKAL szemben is legyenek elvárásaink!
Az ideális partner mindenkinek más jelent, de akadnak olyan jellemzők, tulajdonságok, melyekkel szinte mindenki egyet ért.
Ilyen például a tisztelettudó viselkedés, a személyi higiénéjétől egészen az öltözékéig, viselkedéséig kiterjedő igényesség, a reális életszemlélet, az őszinteség, és persze, az oly’ sokak által emlegetett humorérzék.
Talán van valami abban a felvetésben, amit egy nemzetközi online blog-on tettek közzé, miszerint csak az találja meg az ideális partnert, aki képes megalázkodni.
A kérdés megint csak az, hogy mit értünk megalázkodás alatt?
Amennyiben a szó klasszikus, és cseppet sem degradáló jelentését, akkor könnyen beláthatjuk, hogy ezzel bizony egyet kell értenünk.
Hiszen minden kapcsolatban adódhatnak, és adódnak is olyan szituációk, amikor engednünk kell, amikor be kell látnunk, hogy bizony a Másik félnek is lehet igaza.
A Szerelem egy igazán varázslatos dolog, képes a lehetetlenre is.
Ezáltal arra is, hogy rövid időn belül olyan mértékben változtassunk önmagunkon (belsőleg), amire azelőtt évek alatt se voltunk képesek.
Amennyiben végig gondoljuk e sorokat, hamar rájövünk a titok nyitjára: Az találja meg az ideális partnert, aki arra törekszik, hogy Ő maga is ideális Párja legyen a másik félnek!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egyedülálló

Nincs is jobb annál, amikor ott van velünk valaki, aki szeret, akinek mi jelentjük a …

Leave a Reply