India

India az egyik legizgalmasabb túrista állomás a világon. Tökéletes éghajlati zónában helyezkedik el, és olyan különlegességeket kínál amelyet más országok nem. 3 földrajzi sajátsága van az országnak melyek ideálissá teszik az országot lakhely és utazás szempontjából. Az északi részen ott van a Nagy Himalája, de ezen kívül szintén vannak még látványos, festői helyek. Nagyszerű kilátás nyílik az egész országra.

A történelmi India valószinűleg a leggazdagabb ország a földön. Ez volt a hazája a legrégebbi civilizációnak. Ez a civilizáció időszámításunk előtt 3000 évre tehető. Indiában született meg a 2 legnagyobb világvallás. Tudósok és antropológusok máig fedeznek fel olyan bizonyítékokat, melyek alátámasztják, hogy India az ősi időben arra törekedett, hogy kultúrális szempontból minél jobb helyzetben legyen.
A Tadzs Mahal a szerelmet testesíti meg és a világ hét csodája között van. India sok emlékműve a világörökség részeként van számontartva. Indiában sokféle kultúra van jelen, és ezt azzal is lehet bizonyítani, hogy a hindu és muszlim emlékművek ugyanolyan számban vannak jelen.
A politikai élet az országban a főváros azaz Delhi által van irányítva. Delhi egy történelmi város mely híres a bazárjairól és emlékműveiről. Delhi ma a városiasodás középpontja. Rengeteg multinacionális cégnek van itt vállalata és sok egyetem is van itt a magas szintű oktatás érdekében. Delhi nagyon jó összeköttetésben van az egész országgal.(vonatok, jól kiépített metróhálózat)
Ha Delhi a politikai központja az országnak akkor mondhatjuk,hogy Bombay pedig az üzleti élet központja. Ebben a városban különböző nemzetiségek és vallások vannak jelen. Az élet Bombayban nagyon gyors és a tömegközlekedési eszközök mindig tele vannak.
India egyértelműen az a hely amit nagyon megéri meglátogatni. A legjobb időpont amikor mehetünk az április és szeptember közötti időszak mert ilyenkor rengeteg fesztivál van Indiában.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Aggtelek

Aggtelek egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község, az Edelényi kistérségben, a szlovák határtól nem messze, Miskolctól 50 …

Leave a Reply