India

India az egyik legizgalmasabb túrista állomás a világon. Tökéletes éghajlati zónában helyezkedik el, és olyan különlegességeket kínál amelyet más országok nem. 3 földrajzi sajátsága van az országnak melyek ideálissá teszik az országot lakhely és utazás szempontjából. Az északi részen ott van a Nagy Himalája, de ezen kívül szintén vannak még látványos, festői helyek. Nagyszerű kilátás nyílik az egész országra.

A történelmi India valószinűleg a leggazdagabb ország a földön. Ez volt a hazája a legrégebbi civilizációnak. Ez a civilizáció időszámításunk előtt 3000 évre tehető. Indiában született meg a 2 legnagyobb világvallás. Tudósok és antropológusok máig fedeznek fel olyan bizonyítékokat, melyek alátámasztják, hogy India az ősi időben arra törekedett, hogy kultúrális szempontból minél jobb helyzetben legyen.
A Tadzs Mahal a szerelmet testesíti meg és a világ hét csodája között van. India sok emlékműve a világörökség részeként van számontartva. Indiában sokféle kultúra van jelen, és ezt azzal is lehet bizonyítani, hogy a hindu és muszlim emlékművek ugyanolyan számban vannak jelen.
A politikai élet az országban a főváros azaz Delhi által van irányítva. Delhi egy történelmi város mely híres a bazárjairól és emlékműveiről. Delhi ma a városiasodás középpontja. Rengeteg multinacionális cégnek van itt vállalata és sok egyetem is van itt a magas szintű oktatás érdekében. Delhi nagyon jó összeköttetésben van az egész országgal.(vonatok, jól kiépített metróhálózat)
Ha Delhi a politikai központja az országnak akkor mondhatjuk,hogy Bombay pedig az üzleti élet központja. Ebben a városban különböző nemzetiségek és vallások vannak jelen. Az élet Bombayban nagyon gyors és a tömegközlekedési eszközök mindig tele vannak.
India egyértelműen az a hely amit nagyon megéri meglátogatni. A legjobb időpont amikor mehetünk az április és szeptember közötti időszak mert ilyenkor rengeteg fesztivál van Indiában.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nyaralás otthon?

Bizony előfordulhat az emberrel, hogy anyagilag nem éppen úgy alakulnak a dolgai, ahogyan szeretné, így …

Hozzászólás