Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Jane Eyre (2011)

Jane Eyre (2011)

A Jane Eyre című film Cary Fukunaga rendező által készített 2011-es feldolgozását október 13-ától láthatja a magyar közönség. Charlotte Brontë klasszikus regényének legújabb adaptációja Mia Wasikowska és Michael Fassbender főszereplésével egy romantikus szerelmi történet, melyet már számtalanszor feldolgoztak.

A gyerekkorában elárvult Jane Eyre nagynénje mellett nő fel. Iskolái befejezését követően házvezetőnői állást kap Edward Rochester birtokán, Thornfield Hallban. Új élete boldogsággal tölti el, amíg nem találkozik a ház dúsgazdag, fagyos természetű urával. A kezdeti ellentét dacára (vagy talán éppen ezért), Jane és Rochester végül barátságot kötnek, és a fiatal lány nemsokára azon kapja magát, hogy beleszeretett a férfiba. Elszökik a házból, de nem talál megnyugvást. Az árvaként megedződött lány múltjából erőt merítve visszatér, hogy kiderítse a szörnyű titkot, melyet rejtegetnek előle.

A film látványvilága valóban lenyűgöző, a természet szépségének bemutatása kellemes hangulatot ad a filmnek. A Jane Eyre markáns karaktereinek megformálására Mia Wasikowska és Michael Fassbender kitűnő választás volt a rendezőtől. A sokak által ismert történet első hallásra már unalmas lehet, de azt hiszem, ők is megtalálják benne az önfeledt szórakozást.

rendező: Cary Fukunaga
forgatókönyvíró: Moira Buffini
zeneszerző: Dario Marianelli
operatőr: Adriano Goldman

szereplők:
Mia Wasikowska (Jane Eyre)
Michael Fassbender (Rochester)
Jamie Bell (St John Rivers)
Su Elliot (Hannah)

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Salz Ügynök (2010)

Adott egy sok mindent túlélő CIA ügynök (Angelina Jolie), aki munkaideje végén visszafordul, mert a …

Leave a Reply