Kezdőlap / Társadalom / Vallás / Jézus mester

Jézus mester

Az első mesterek – az előőrs – már 1975-ben megérkeztek – és New Yorkban, Londonban, Genfben, Darjeelingben és Tokióban tartózkodnak. Később még két mester követte őket, akik közül az egyik Moszkvában, a másik Rómában él. A római mester valószínűleg minden mesterek legismertebbje, Jézus mester.

A hierarchia hatvan mesterből és három nagy úrból áll. Az utóbbiak Manu, Maitreya – a világ tanítója – és Mahachohan, a civilizáció ura. Maitreya hetedik szintű beavatott, és 62 tanítványa van, akik valamennyien mesterek. Egy ötödik szintű beavatott mesterré válik, és olyan tanítványokkal dolgozik együtt, akik negyedik, harmadik, második vagy első szintű beavatottak.

A világ tanítójának lenni nagy feladat, amelyet jelenleg – és a következő 2500 évben – a Krisztusi elveket megtestesítő Maitreya tölt be.
A mesterek Istenhez hasonló emberek, hiszen minden ember már kezdettől magában hordozza a teljes isteni potenciált. Az egyetlen különbség a mesterek – Krisztus, Buddha vagy Krisna – és közöttünk, hogy ők már csodálatra méltóan magas fokon bizonyították be az isteniségüket. Mi ezzel szemben még az evolúció létrájának az alsó részén állunk, és hosszú időszakon át még végtelenül sok lépést kell megtennünk, mielőtt képessé válunk ugyanerre.
Maitreya, a Krisztus, 1977-ben a 6000 méteres magasságban fekvő tartózkodási helyéről a Himalájából ment le Pakisztán területére, ahonnan néhány nappal később Londonba utazott, ahol mindmáig is tartózkodik. Onnan irányítja az energiáit a világ minden részére, amíg el nem érkezik az idő, amikor nyíltan is megmutatkozhat.

De hogy fogják nevezni az emberiség új tanítóját, amikor erre megérik az idő, és nyíltan is a világ elé léphet? Ha Krisztusnak nevezi magát, hogyan fogja vezetni a zsidókat, a hindukat, a mohamedánokat és a buddhistákat? És ha Maitreyának nevezi magát, akkor a keresztények, a zsidók és sok más vallás hívői nem fognak a szavára hallgatni. Ő azonban egy világtanító, és nem vallási vezető, hanem spirituális nevelő, a szó legtágabb értelmében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vízkeresztség

A keresztségek a Bibliai alaptanítások, fundamentumok közé tartoznak. Két keresztségről beszél a Biblia, melyekre mind …

Hozzászólás