Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Jó volt, köszönöm, kérek még

Jó volt, köszönöm, kérek még

A ’Happythankyoumoreplease’, vagyis: ’Jóvoltköszönömkérekmég’ egy 2010-es amerikai remekmű. Főszereplője Sam, akit az a Josh Radnor alakít, akit a sorozatnéző nagyközönség ’Ted’ként ismer a nagy sikerű ’Így jártam anyátokkal’ szappanoperából. Ráadásul Josh nem csak szereplőként vett részt a film elkészítésében, ő volt a rendező és a forgatókönyvíró is.
A film emberi kapcsolatokról: szerelemről, szeretetről, szerethetőségről, elfogadásról, bizalomról szól. Bár nem merül el az elvont-elméleti szintre, mégis egy fokkal komolyabb és elgondolkodtatóbb, mint más szerelmes vígjáték, már ha a filmet egyáltalán ebbe a kategóriába lehet sorolni. Sam próbálja segíteni igaz barátja: Annie életét is. A kopasz nő nehezen fogad be új embereket az életébe. Egy nap felbukkan egy félkegyelműnek látszó fura pasi, ő próbálja meg Annie szívét meghódítani. Samhez a véletlen folytán hozzákerül egy szeretetreméltó afroamerikai kisfiú, akit ideiglenesen befogad az otthonába. Kérdés, hogy mit szól ehhez a szintén nem egyszerű eset, önmagát ’MIssisipi’nek nevező pincérnő-énekes, aki szintén most csöppent be Sam életébe? Sam és Missisipi egy egészen új fajta kapcsolatot próbál ki: az ‘egyéjszakás’ kaland és az együttélés egyvelegét: a három-éjszakás-kalandot, melyben a lány végig Sammel lakik. Persze az elsőre frappánsnak tűnő ötlet lehet, hogy mégsem olyan egyszerűen megvalósítható..
Mindeközben végigkísérhetjük Charlie és Mary vívódásait is: a fiatal pár nemcsak évek óta nagy szerelemben él, de egymás legjobb barátai is. Most mégis kérdőjelessé válik, hogy meg tudják-e oldani legújabb problémáikat..

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vágta

Vágta című színes amerikai családi dráma 1983-ban készült. A film eredeti címe Phar Lap. A …

Hozzászólás