Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / A Kárhozottak Királynője

A Kárhozottak Királynője

Ez a nagyszerű kult film az Interjú a vámpírral című, szintén nagy sikerű film folytatása.
Mindkét film a Vampire Cronicles (Vámpír Krónikák) része, ami egy 12 kötetes könyvsorozat, Anne Rice műve.
A Kárhozottak Királynője témája a következő:
Lestat, a lázadó, rebellis, modern felfogású vámpír felébred, és az új évezred annyira megbabonázza, hogy mit sem törődve az 1000 éves vámpír törvényekre, meg szegi a titoktartás törvényét, és egy rock zenekar fejeként vámpír titkokat fecseg ki..
Ezt persze nem nézik jó szemmel a vámpírok, és felkelti a Talamasca (Vámpírok felkutatásával foglalkozó titkos társaság) figyelmét is, akik az ügybuzgó Jesse-t bízzák meg azzal a feladattal, hogy tudjon meg minél többet e botrányos ifjoncról.
Jesse elveszíti józan eszét, és mindenáron Lestat közelében akar lenni, és figyelmeztetni őt a többi vámpír jelentette veszélyre…
És még ha ez nem lenne elég, felébred Akasha is, minden vámpír ősanyja, és őrült vérontásba kezd…
Akasha egyetlen célja leigázni a Földet, megölni az embereket,és Lestat-al az oldalán a halottak felett uralkodni…

A film igazán ígéretes, a betétdalokról nem is beszélve…
Olyan elismert művészek hallhatóak a film alatt, mint Jonathan Davis (Korn frontembere), Chester Bennington (Linkin Park frontembere), Marilyn Manson, David Draiman (a Disturbed frontembere), de közreműködik még a Slipknot, Papa Roach, és további híres metál/gre zenekarok, illetve szimfonikusok hada is.
A film legnagyobb hírét mégis az keltette, hogy az Akasha-t alakító Aaliyah (R’n’B énekesnő) a forgatás után, épp egy sajtótájékoztatóról hazafelé térve repülőgép balesetben hunyt el.
A film bemutatója ezért kegyeleti okokból késett.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Shrek 4.

A monoton papás-mamásba és a cukormókus bébik nevelgetésébe belefásult Shrek kitartóan igyekszik betölteni a tökéletes …

Leave a Reply