Kezdőlap / Számítástechnika / A Windows Vista rendszer beállítása több monitorhoz

A Windows Vista rendszer beállítása több monitorhoz

A Windows Vista rendszer beállítása több monitorhoz

Ha gyakran dolgozunk több programmal vagy nagy formátumú fájlokkal (pl. táblázatkezelővel), amelyeket szélességük miatt nehéz átlátni a monitoron, szükségünk lehet az asztal kiterjesztésére, egy vagy több monitor hozzáadásával. A Windows Vista tíz monitor beállítását is lehetővé teszi. Másik monitor hozzáadásához a következőkkel kell rendelkezni:
• Több monitort támogató videokártyával. Ha van ilyenünk, a számítógép hátulján két monitorcsatlakozót is találunk: ezekhez csatlakoztatjuk a monitort.
• Kettő vagy több videokártyával
• Kettős monitorcsatlakozóval

Miután csatlakoztattuk a monitorokat a használati útmutatóban leírtak szerint, és újraindítottuk a számítógépet, szükség lehet további videokártya- vagy monitor illesztőprogram telepítésére is. Amikor csatlakoztatjuk a számítógépet a másodlagos képernyőhöz. A Windows Vista észleli az eszközt és kéri, hogy a pontosítsuk, hogyan jelenítse meg az adatokat:
• Tükrözve. Ugyanaz a tartalom jelenik meg mindkét monitoron.
• Kiterjesztett. Az asztal mindkét monitorra kiterjed. A Windows-tálca csak az általunk kijelölt elsődleges monitoron jelenik meg.
• Csak külső monitor. A tartalom csak második monitoron jelenik meg. Ez akkor hasznos, ha teleppel működő hordozható számítógéppel dolgozunk. Amikor a második monitort használjuk energiát, takaríthatunk meg a hordozható számítógép képernyőjének kikapcsolásával.

A számítógép beállítása Windows –asztal két monitoron való megjelenítéséhez.
1. Nyissuk meg a Képernyő-beállítások párbeszédablakot: kattintsunk a jobbegér gombbal az asztalra, majd a Testreszabás ablakban kattintsunk a Képernyő-beállítások hivatkozásra.
2. A betekintő területen kattintsunk a második monitorra, jelöljük be az Asztal kiterjesztése erre a monitorra jelölőnégyzetet, majd kattintsunk az Alkalmazás gombra.

Az asztal mindkét monitorra kiterjed.
Amikor két monitorra csatlakozó számítógépen dolgozunk a Windows az egyiket elsődleges, a másikat másodlagos képernyőnek tekinti. A legtöbb alkalmazásablak az elsődleges monitoron jelenik meg. Ezután az ablakokat át lehet húzni a másodlagos képernyőre. Teljes méretű ablakot nem lehet képernyők között mozgatni, az ablak méretét először csökkenteni kell: az ablak címsorán lévő Előző méret, vagy a címsorra való dupla kattintással. Annak meghatározására, hogy melyik az elsődleges képernyő-megjelenítő, mutassunk az egyik monitorra a Képernyő-beállítások párbeszédablakban. Megjelenik egy eszközleírás, amelyből megtudhatjuk, hogy az adott monitor elsődleges vagy másodlagos.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Windows Vista-fájlok biztonsági mentése

Fontos dokumentumainkat végérvényesen tönkre teheti a tűz, víz, ráborult italok, gyerekek, vagy egyéb természeti vagy …

Hozzászólás