Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Kedvencek temetője

Kedvencek temetője

Stephen King regénye alapján készült el a Kedvencek temetője című horrorfilm 1989-ben, Mary Lambert rendezésében. A forgatókönyvet is Stephen King írta.
Mindenki elgondolkodott már azon, hogy van e élet a halál után. És azon gondolkodott már valaki, hogy mi van, ha a holtak visszatérhetnek az életbe? Egy indián legenda szerint van egy hely, ahova, ha eltemetnek valakit, az másnap reggelre hazatér. Sokan nevetnek ezen a babonán. Nemsokára viszont a bőrükön tapasztalhatják az igazát.
A Creed család egy Maine állambeli házba költözik. Nem messze a házuktól található a Kedvencek temetője, ahová az emberek szeretett állataikat temették haláluk után. Legtöbbször gázolás végzett velük, hiszen egy forgalmas út megy keresztül a városon, a kamionosok tekintet nélkül, gyorsan hajtanak, számtalan állat halálát okozva ezzel. És sajnos a Creed család legkisebb gyermeke is halálos balesetet szenved – elgázolja egy kamion. Apja Louis (Dale Midkiff) úgy dönt, megkeresi az indiántemetőt és megpróbálja rendbe hozni a dolgokat… és elszabadul a pokol, a halottak hazatérnek… az a temető egy elátkozott hely.
A második rész nem kapcsolódik szorosan az első részhez (a Kedvencek temetője 2 címet viseli), mégis nagyon sok utalás található benne az első részben történtekre. A film1992-ben készült szintén Mary Lambert rendezésében.
Egy tragédia miatt, Jeff (Edward Furlong) édesapja úgy dönt, hogy egy csendes kisvárosba költözik. De ez csak a látszat. 3 évvel ezelőtt szörnyű dolgok történtek ezen a helyen, melyek a beköltözésük után megismétlődnek, de most sokkal durvábban és szörnyűbben, mint valaha. A Matthews család is megismeri a temető hatalmát.
Az emberek nem tanulnak hibájukból, nem hagyják békében az elátkozott indiánok temetkezési helyét.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mozi elődje

A mozgókép, mint olyan nem volt új. A 19. században a laterna magica nevű ős-vetítőgépet …

1 hozzászólás

  1. Mihaly 2 Bokor

    Hol lehet ezt le tölteni

Hozzászólás