Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Stephen King: Cujo

Stephen King: Cujo

Stephen King 1981-ben írta a Cujo című regényét melyből ugyanezzel a címmel később film is készült. Az író alig emlékszik a regény megírására és annak körülményeire, hiszen abban az időben súlyos alkoholproblémákkal és drogfüggőséggel küzdött.
A Camber család békés bernáthegyije épen egy nyulat üldözött mikor is megharapta egy denevér. Cujo elkapta a veszettség egy súlyos formáját, mely 180 fokos fordulatot okozott a kutya jellemében. Az addig békés, jóságos házi kedvencet egy gyilkos fenevaddá változtatta. Gyilkos ösztöneit tetézte hatalmas mérete, nem igen menekült senki a karmai közül…
A Tranton család éppen széthullóban van, kiderült, hogy Donna megcsalta a férjét, aki ezek után elutazott tőlük, gondolkodási időt kérve, hogy hogyan is legyen a továbbiakban.
Donna autója elromlik, és úgy dönt, hogy fiával Taddel az autószerelő (és egyben alkoholista) John Camberhez viszik a járművet.
Charity Camber és fia elutaztak, John otthon maradt – vesztére. Őt és a szintén alkoholista barátját, a szabad akaratát és józan gondolkodását már rég elvesztő Cujo megölte.
Donnáékat is megtámadja, de időben beugranak az autójukba, ami viszont már nem indult be. Cujo fel-alá járőrözik az udvaron, ha el is nyomja a betegség és lankad a figyelme, akkor sincs esély a menekülésre. Donna abban reménykedik, hogy a betegség hamarosan végez a kutyával, de téved… Bizonytalan, hogy mi lesz a történet vége, hiszen az időközben megérkező segítséggel és végez a betegség vagy a gonosz által megszállt kutya.
A film és a könyv befejezése nem ugyanaz, így mindkét végkifejletet láthatjuk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Karen Marie Moning – Tündér krónikák – Keserű ébredés

Karen Marie Moning Keserű ébredés című könyve 2010-ben jelent meg a Kelly Könyvkiadó gondozásában. A …

Hozzászólás