Kezdőlap / Társadalom / Kapcsolatok / Ki csal meg kit és hányszor?

Ki csal meg kit és hányszor?

A nők közül a szexualitás okán kevesebben csábulnak ki a házasságból. A férfiak számára viszont fontosabb a szexualitás, ezt láthatjuk abból is, hogy a válóperek 51 százalékánál arra hivatkoznak, hogy megcsalták őket, míg a nőknek legfeljebb a 20 százaléka. Ez azt jelenti, hogy a férfiaknak a szexuális megcsalatás nagyobb trauma, mint az érzelmi. A nőknél viszont ez fordítva van. Őket az intimitás elvesztése, az attól való félelem bántja jobban.
A nők többször játszanak alárendelt szerepet egy házasságban, többnyire dependensebbek, mint a férfiak. Aki alárendelt szerepben van, az válaszul inkább depressziós lesz, visszavonul, önbüntetésre hajlamos. Míg az, aki fölérendelt helyzetben van, a féltékenység hatására dühös, agresszív lesz, bosszúra hajlamos, meg akarja torolni.
A nők magasabb toleranciája összefügg azzal, hogy az intimitás iránti érzékenységük folytán több a barátjuk, barátnőjük, akikkel intim, bizalmas beszélgetést lehet folytatni, akikkel lehet ventillálni. A férfiaknak kevesebb barátjuk van, ők keményebbek, inkább hobbijuk van, sportolnak, rivalizálnak. Barátkozásaik felületesebbek, és ezért a férfiaknak kevesebb a ventillációs lehetőségük, inkább féltékenyek, hamarabb kirobban rajtuk a féltékenység és annak kínzó tünetei, mint a nőknél. Vannak kirívó esetek, amikor a nők féltékenyebbek párjuknál. A nők sokat eltűrnek a férfitól, de amikor bármilyen esélyt lát arra, hogy párja megcsalja őt, rendkívüli képességgel magában tartja érzéseit és bizonyítékok után kutat. Ilyenek lehetnek például az sms-ek átnézése vagy az e-mail kukájában való szemezgetés.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A férfias férfi

A fiúktól egészen kicsi koruk óta elvárják, hogy keményen viselkedjenek, soha ne sírjanak és mindenben …

Leave a Reply