Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Kirándulás hazánkban

Kirándulás hazánkban

Sokan külföldre járnak kirándulni és nyaralni de Magyarország is tele van szebbnél szebb tájakkal, városokkal, helyvidékekkel. Ilyen a Dunakanyar melynél megtalálható a Börzsöny – hegység vonulatai, Visegrád, Esztergom, Budapest. Ezeken a területeken mind fellelhető a magunk és a családunk számára mindaz amely egy kellemes, nyugodt és szép emlékekben gazdag nyaraláshoz vagy kiránduláshoz vezethet.
Dunakanyar
A Dunakanyarban a látnivalók egyenesen szemet gyönyörködtetőek. Ha Visegrádról indulunk végig a Duna part mentén akkor már Visegrádon érezhetjük a történelmünk egy részét.
Királyaink egykoron itt székeltek és innen irányították országunk népét. A történelmi romos várból csodálatos táj jelenik meg a szemünk előtt. Szinte belátni a Dunakanyar nagy részét. Innen tovább haladva eljuthatunk Esztergomba amely valaha Magyarország fővárosa volt. Esztergom legnevezetesebb látni valója a Bazilika. Az ország legnagyobb székesegyháza, amelyet Szent István királyunk építette, de az évszázadok során a rengetek háborúskodások és megszállások rajta hagyták a nyomukat e gyönyörű építményen. 1822-ben kezdték ismét újjá építeni. innen pedig elérünk Budapestre amely ma Magyarország fővárosa. A Budai Vár az országházunk és még rengeteg szép látni való tárul az utazók szeme elé ha Budapestre eljutnak. Az ott élő emberek szeretetével és barátságával találkozhatnak először.
A Dunakanyarban két jelentős hegység húzódik a Börzsöny és a Visegrádi – hegység. A Visegrádi – hegység egyik legszebb kiránduló helye a Prédikálószék. Ez 639 m magasan helyezkedik el a Visegrádi – hegységen. E hegy csúcsról is maga a Dunakanyar tárul a szemünk elé. Ami nagyon híres még itt az a Rám szakadék amelyet egyszer mindenkinek látni kell, legkönnyebben Dömösről lehet ide eljutni mégpedig turista útvonalon. Tökéletes úti cél melyet egy túrázással köthetünk egybe.
Börzsöny az Északi Középhegység része, legmagasabb csúcsa Csóványos 938 méterével. Börzsöny nagy részét bükk és tölgyek borítják be. Élővilágában rengeteg féle állat megtalálható csak, hogy néhányat megemlítsek, megtalálható itt szarvas, őz, vaddisznó, nyúl, borz, menyét, szalonka, vadkacsa, fácán, sas. Verőcéről, és Kismarosról könnyen megközelíthető a hegység.
A Dunakanyar bővelkedik látni valóban az oda látogató turisták számára. Rengetek parkerdővel, szigettel, vadrezervátumokkal várja a kirándulók tömegét. E terület a Magyar történelem jelentős korszakainak lehetett a tanúja, melynek köszönhetően kialakult az ország egysége. Jelentős történelmi személyiségek fordultak meg e tájon, kik otthagyták kezük nyomát a különböző történelmi emlékműveken melyeket ma felfedezhet minden ide ellátogató honfitársunk vagy külföldi kiránduló.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás