Korfu

Korfu Görögország egyik legszebb szigete, mely a Jón-tengerben helyezkedik el. A történelem során a szigetet többféleképpen is nevezték. A helyiek által ma is használt név a mitikus Korkürától (Kérkira vagy Kerkyra) származik, akit Poszeidón, a tenger istene ragadott el és hozott magával a szigetre.

A sziget fővárosa a nevével azonos nevű Korfu, a sziget keleti partján található.A település északi és déli részre tagolódik Az északi városrészben található a velencei erőd, melyet egy védelmi célokat szolgáló vizesárokkal leválasztottak a szigetről. Ez rész az óváros, mely az évszázadok során csak kevéssé változott. Szúk utcái leginkább csak a gyalogosan közlekedők számára járható.A történelem során számos hódító megfordult itt, így igen sokszínű a település stílusjegyek tekintetében. A modern városrészben széles sugárutak, nagy terek, mint amilyen a Venetian Spianada vagy az Espanade található. Természetesen a turizmus is rányomja bélyegét a város képére a minden igényt és luxust kielégítő modern szállodákkal.

Azonban a látogatók többsége nem a városban száll meg, hanem inkább a város környéki üdülőhelyeken, és többnyire csak egynapos bevásárló, városnéző kirándulásra érkezik Korfuba.

Ha valaki a szigeten jár, mindenképpen érdemes megnézni a magyar érintettséggel is bíró Akhilleion-t, mely a Sziszi palota néven ismert. 1889-91 között épült Erzsébet magyar királyné jóvoltából. Ő azonban sajnos nem sokáig élvezhette a palota szépségét. Halála után II. Vilmos császár vásárolta meg és alakította át kissé.

Lawrence Durrell író 1933-ban költözött Korfura és 6 évig élt ott. Ezekre az időkre emlékezik a Családom és egyéb állatfajok című könyvében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tenger parti üdülés a 9 szigeten

A turisták igen kedvelik a szigeteket , jelen esetben az Égei szigeteket , amelyet főként …

Hozzászólás