Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Film / Koszorúslányok

Koszorúslányok

A filmet úgy harangozták be, hogy ez lesz a női Másnaposok. A néző a film előtt így azt gondolja, hogy amíg a Másnaposokban rengeteg férfias trágárság van, addig a Koszorúslányok finoman nőiesen lesz vicces. Azonban itt jóval több káromkodás, viccelődés illetve emberi salakanyag ürítés van – mert főhőseink összecsinálják az egyik legmenőbb esküvői ruha szalont is-, mint amit várna a néző.

A történet főhőse egy harmincas éveiben járó nő, akinek romokban hever az élete. A vállalkozás, amibe belefogott tönkre ment, a férfi, akit a pasijának tekint, csak másra használja, mint ahogy a film végén kiderül, nem csak őt egyedül. Egy lakásban lakik egy normálisnak nem mondható testvérpárral. A munka, amit végezni kénytelen, egy ékszerbolti állás, amit az édesanyjának köszönhet. Ebben az időszakban történik, hogy a legjobb gyerekkori barátnője férjhez megy. Legszívesebben elfutna a világ elől, de elvállalja az esküvő szervezését és a koszorúslány szerepet. A szervezésben nem marad egyedül, megjelenik egy újdonsült barátnőjelölt, aki annyira magányos, és gazdag, hogy mindent elkövet a menyasszony kegyeiért. Az anyagi problémákkal küzdő főhősünk nem tudja felvenni a harcot az új barátnővel, így sikerül az ajándék bulin kiborulnia és mindent tönkretenni, értve a partit és a barátságot. A film elején tökéletesen mélyponton érzi magát, de később rájön, van még attól is lejjebb. Végső pont, mikor a legjobb barátságába sikerül tökéleteset rondítania, az albérletből az idióta lakótársak kiteszik és még a munkáját is elveszíti. Haza kell költöznie az édesanyjához, aki örömmel fogadja és megpróbál pozitív gondolatokat ébreszteni benne.

Fut azért egy szerelmi történet is főhősünk és egy rendőr között, aki csodálja a nőt, de minden kis őrültségét még ő sem tudja elnézni. A film vége happy end lesz, előkerül újból a sütő és a habkeverő, és kiderül, hogy sem a szerelem sem a barátság nem veszett oda teljesen.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mozi elődje

A mozgókép, mint olyan nem volt új. A 19. században a laterna magica nevű ős-vetítőgépet …

Hozzászólás