Kezdőlap / Hitel / Csak felelősséggel vegyünk fel hitelt!

Csak felelősséggel vegyünk fel hitelt!

Napjainkban, a nagy gazdasági válság ellenére egyre többen igényelnek különböző lejáratú, és kondíciójú hiteleket, anélkül, hogy alaposan mérlegelnék, vajon bírja-e a pénztárcájuk ezt a hosszú távú anyagi elkötelezettséget.
A szabad felhasználású, deviza alapú hiteligénylések száma az egekbe emelkedett, és a svájci frank emelkedése miatt vannak, akik a kezdeti törlesztőrészletük többszörösét kénytelenek fizetni.
No de mi a teendő akkor, ha nincs más megoldás, és mindenképp hitelt kell felvennünk?
Az első, és legfontosabb lépés az, hogy több bankot keressünk fel, és érdeklődjünk ismerőseinknél is.
Ha tehetjük, forint-alapú hitelt válasszunk, és figyeljünk oda az úgynevezett “kisbetűs” részekre!
Az internetnek köszönhetően minden elkötelezettség nélkül is kikalkulálhatjuk, mennyi lenne a törlesztőrészletünk, így láthatjuk, mennyire kedvező az adott ajánlat.
Amennyiben nem biztos az állásunk, ne vegyünk fel nagyobb összeget, és ha lehet, a futamidő se legyen túl hosszú!
Minden bank esetében egyedi hitelképességi-vizsgálatot indítanak annak érdekében, hogy kiszűrjék a túl nagy rizikófaktort jelentő igénylőket.
Tanácsos a törlesztőrészletek kiegyenlítéséhez megadni bankszámlaszámunkat, ezzel is kiküszöbölve a kései fizetések lehetőségét, ráadásul ez a törlesztés legbiztonságosabb, és legkényelmesebb módja.
Ha a számlavezető bankunkban óhajtunk hitelt felvenni, abban az esetben az elbírálási idő lényegesen rövidebb, mintha egy úgymond “külsős” banktól igényelnénk, ráadásul sokkal egyszerűbbé válik maga az ügyintézés is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vállalkozói hitel kezdőknek

A mai bizonytalan világban, amikor a munkaerőpiacon folyamatos leépülés tapasztalható egyre többen gondolkodnak abban a …

Leave a Reply