Kezdőlap / Hitel / Vállalkozói hitel kezdőknek

Vállalkozói hitel kezdőknek

A mai bizonytalan világban, amikor a munkaerőpiacon folyamatos leépülés tapasztalható egyre többen gondolkodnak abban a lehetőségben, hogy vállalkozásba kezdenek, csak éppen egy dolog hiányzik: a kezdőtőke, mellyel a vállalkozás elindítható és nem a biztos csőd felé menetel a kezdő vállalkozó. Ám ehhez tudatosságra és hatalmas elszántságra van szükség. Ez azért lényeges, mert a bankok főleg a kezdő vállalkozások esetében csak a jól megindokolt, meghatározott tervekkel előálló vállalkozókat veszik komolyan, aki nemcsak álmodozik, hanem számol, tervez és véghezvisz. Tehát a vállalkozás indításához, valamint a sikeres hiteligényléshez rendkívül körültekintőnek kell lenni. Alapfeltételnek minősül, hogy az igénylő tisztában legyen a feltételekkel, milyen konstrukciókra van lehetősége. Ide tartozik például a Széchenyi Terv, vagy éppen az úgy nevezett Kombinált Mikró hitel. A kezdő vállalkozónak pontos gazdasági tervekkel, felépülő- és megtérülő konstrukciókkal kell számolnia és ezt bemutatni a bankban, ahol tájékoztatják a lehetőségekről.
A vállalkozások zöme azonban a Széchenyi Terv adta lehetőségekkel él, hiszen az üzleti világban a forgó eszközök szerepe lényeges, ezáltal az adott üzlet nemcsak elindulhat, hanem hosszú időre működőképessé válhat, így esetleg már a kezdeti időszakban lezárható a mikró hitel, mely a legtöbb új vállalkozás kezdeti lépéseinél jelen van.
Az Európai Unió is egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy a kezdő-, valamint a ma már működő vállalkozásokat támogassa, mivel az állami- és nemzetközi munkaerőpiac beszűkölésével a munkanélküliség csökkentésére az egyik legbiztosabb módszer minél több vállalkozás megalapítása, fenntartása, valamint hosszan tartó működése.

Ezt mindenképpen olvasd el!

CIB Bank, személyi kölcsön

A XXI. század emberére jellemző, hogy ilyen-olyan oknál fogva igénybe kell vennie különféle kölcsönöket, hiszen …

Leave a Reply