Kezdőlap / Hitel / A tagi hitelek cégek esetében

A tagi hitelek cégek esetében

Manapság hallunk mindenfélét, jót és rosszat a hitelekről, de ha megkérdezi az ember valakitől mit is jelent a tagi hitel, akkor bizony sokan ráznák a fejüket és közölnék egyhangúan, hogy nem tudnak semmi konkrétumot.
Elkeserítő a helyzet, hogy az ember nincs is tisztában a tagi hitellel kapcsolatban. Akár 1 óra alatt is lehet ma már céget alapítani, viszont a megszűnés eseteiről se tudnak igazán az emberek.
A tagi hitel úgynevezett kölcsön, amit az adott cég tagjai nyújthatnak a társaságuknak. Szigorú bizonylatokkal kell ezt alátámasztani, először is kölcsönszerződést kell készíteni, amiben a felek megállapodnak a kölcsön visszafizetésének módjáról, esedékességéről.
Sajnos problémát jelenthet a tagi hitel, hiszen számtalan negatív esetei lehetnek.
Ha a cég csődközelbe kerül, akkor bizony a tagi hitelt se tudja visszafizetni az ügyvezető részére.
Megfelelő könyvelő azért tisztában van a dolgában és erre is tudhat kis kapukat ajánlani, amit most szándékosan nem írok le nektek.
Veszélyes a tagi hitel nyújtás, mert az adóhivatal dolgozói vagyonosodási vizsgálatot is indíthatnak a tagokra, miből tudta előteremteni azt az összeget, amit a vállalkozás részére tudott nyújtani, talán nem vallotta be? Ilyen és ehhez hasonló problémák jöhetnek elő, ha gyanús és a kölcsönszerződés, és annak teljesítés igazolása nem áll az ember rendelkezésére.
Ha pedig a tag lemond a tagi hitelről, amit a cége részére adott, akkor az már bizony ajándékozásnak számít.
Az ajándékozásnak pedig illeték fizetési kötelezettség vonzata van!
Tehát gondoljuk át először is mibe megy bele az ember, ha amiről nem tud, nézzen utána, mert problémás lehet a későbbiekben!

Ezt mindenképpen olvasd el!

CIB Bank, személyi kölcsön

A XXI. század emberére jellemző, hogy ilyen-olyan oknál fogva igénybe kell vennie különféle kölcsönöket, hiszen …

Leave a Reply