Kezdőlap / Hitel / Lakásvásárlási támogatás

Lakásvásárlási támogatás

Új lakást szeretne vásárolni, esetleg építeni? Ebben az esetben igényeljen államilag támogatott lakáshitel konstrukciót és élvezze az alacsonyabb törlesztőrészleteket.
Az alábbiakban összefoglaljuk a támogatott lakáshitel legfontosabb paramétereit, amelynek segítségével a lakáshitel havi törlesztőrészleteit akár 20%-al is csökkenteni lehet.
A lakásvásárlási támogatás rendszere a következő:
A lakástámogatásnak eléggé bonyolult és összetett feltételrendszere van.
Támogatott lakáshitelre jogosult az a személy, akinek nincs gyermeke, vagy egy gyermekes és 35 év alatti. 35 évét betöltött adós akkor kaphat támogatott hitelt, ha 45 éven alatti,és kettő, vagy több gyermeket tart el.
Szintén egy fontos alapkérdés egy támogatott lakáshitel igénylése esetén, hogy az azt igénylő személy, esetleg személyeknek van-e tulajdonukban jelenleg lakóingatlan. Amennyiben igen,az nem feltétlenül automatikus kizáró ok, de ebben az esetben egyeztessen hitelügyintézőjével.
Fontos tényező, hogy a támogatott lakáshitel összege nem haladhatja meg a meghatározott mértéket.Ez a mérték jogszabályban rögzítve van. Ez az érték a főváros területén 12,5 millió forint, vidéken pedig 10 millió forint.
Másik fontos tényező,hogy az ingatlan vételára nem haladhatja meg Budapesten 25 millió forintot, vidéken pedig a 20 millió forintot.
A részletekről érdeklődjön hitelügyintézőknél, az interneten fellehető több úgynevezett hitelkalkulátor is. A program használata után az ajánlatkéréskor írja be a megjegyzéshez, hogy támogatott lakáshitel, vagy lakásvásárlási támogatás.

Ezt mindenképpen olvasd el!

CIB Bank, személyi kölcsön

A XXI. század emberére jellemző, hogy ilyen-olyan oknál fogva igénybe kell vennie különféle kölcsönöket, hiszen …

Leave a Reply