Kezdőlap / Horvátország turisztikai látnivalók / Lássuk a csodás Horvátországot!

Lássuk a csodás Horvátországot!

Horvátország közép-európa egyik állama,Magyarország déli szomszédja.A két ország 800 éves közös történelemre tekint vissza,hiszen 1102 és 1918 között Horvátország a Magyar Királyság tagja volt.
A balkán-félsziget északi részén fekszik.Északnyugatról Szlovénia,északról hazánk,míg keletről Szerbia,délkeletről viszont Montenegro határolja.
Éghajlatát tekintve mérsékelt kontinentális.Forró nyár,hideg csapadékos tél jellemzi.
Az ország igen gazdag természetvédelmi területekből.Nyolc nemzeti parkja,illetve tíz természeti parkja van.
Melyek lenyűgöző jelentőséggel bírnak,és vonzzák a turisták sokaságát.
De nem csak a természeti parkok,és gyönyörű tájak vonzzák az ide látogatókat.
Hisz itt van az Adria a horvát tengerpart.Mely igencsak kellemes hőfokkal bír a kánikula ideje alatt.Csodaszép szigetvilága rabul ejti az ide tévedőket.
Nyaralni kikapcsolódni vágyók egyik kedvenc törzshelye,hisz viszonylag olcsó,és felejthetetlen élményeket nyújt minden idetérő személynek.
Látnivalói közül érdemes megemlíteni az alábbi nevezetességeit:
Dubrovnik óvárosa,Diocletianus palotája,Plitvicei-tavak,Euphrasius-bazilika,Trogir történelmi központja,Szent Jakab-katedrális,és még számtalan élményt nyújtó látni valói vannak.Ezek a leghíresebb és legkeresettebb turisztikai látnivalók.
A Plitvicei-tavak lenyűgöző,meseszép,hangulattal várja a látogatóit.Ajánlani tudom mindenkinek aki szereti a természetet és a hangulatos,nyugodt,békés természet kincsit.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vis, a hajósok szerelmeseinek álomszigete

Cikkemben szeretnék segítséget nyújtani azok számára, akik a horvátországi terület lehetőségeiről érdeklődnének nyaralás céljából. Számos …

Hozzászólás