Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Laurell K. Hamilton – Véres csontok

Laurell K. Hamilton – Véres csontok

Laurell K. hnamilton Véres csontok című könyve 2004-ben jelent meg az Avage Könyvkiadó gondozásában. A Véres csontok az Anita Blake vámpírvadász sorozatának 5 része.
Anita elkövet egy hibát, fegyvert fog a munkaadójára, ami nem volt bölcs döntés, ezt Anita is érzi. Anitára jellemző, hogy először cselekszik, aztán kérdez – ha még marad kitől, bár mivel hogy halott feltámasztó képessége van, legfeljebb feltámasztja, és úgy kérdezi ki. Persze csak végszükség esetén. Anitának egy ősrégi temető halottait kellene feltámasztania, hogy a segítségükkel elsimíthassanak egy egyre élesebb vitát a szóban forgó terület jogos tulajdonosait illetően. A gondok akkor kezdőnek, amikor Anita, és tanítványa megérkeznek a helyszínre, a temetőbe, ami nagyon szép helyen fekszik, ezért egy luxus szállodát akarnak építeni a helyére. A munkagépek már el is kezdték lerombolni a temetőt. Azonban az ötlet nem mindenkinek tetszik. A Bouvier család, akik azt állítják, az őseik abban a földben nyugszanak, tehát a terület őket illeti, ezt nagyon nem nézik jó szemmel. Anita úgy érzi, nincs a birtokában minden információ. valamit elhallgatnak előle. Ekkor a környéken titokzatos és meglehetősen véres halálesetek történnek. Anita már első pillantásra tudja, hogy nagy a baj, mert bár tudja mivel állnak szemben, de még ő sem találkozott vele, csak hallott róla. Ez pedig elég neki, hogy megtegyen annak érdekében, hogy az ügyet megoldja a lehető legkevesebb áldozattal. Azonban a munkáját nehezíti, hogy a rend feltörekvő őrei is beleszólnak az eseményekbe.
Nagyon úgy tűnik, hogy egy vérszomjas vámpír garázdálkodik a környéken, ezért Jean-Claude is a helyszínre siet, és az ő rivalizálása egy másik nagyhatalmú vámpírmesterrel csak még tovább bonyolítja a helyzetet. Anita feje fölött összecsapnak a hullámok, már ő sem egyértelműen biztos abban, hogy ki a szörny, és ki nem. Belekerült egy örvénybe, ahonnan nem tud szabadulni, és az egyre mélyebben magába szippantja. A titokzatos halálesetek, egy temetőnyi zombi, egy fogságából kitörni készülő szörnyeteg, a vámpírok csatározása a hatalomért ezek mind veszélyt jelenteknek rá, azonban a fő veszély Jean-Claude, akit talán Anita ezúttal túl közel engedi magához.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztása: az Újszövetség

A mai ember számára talán legtöbb üzenetet a Bibliában szereplő Újszövetség könyvei adják. A tömör, …

Hozzászólás