Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Könyv / Lionel Davidson: Tibet rózsája

Lionel Davidson: Tibet rózsája

Amikor egy ködös januári reggelen Charles Houston, 27 éves londoni tanár csomagjával a kezében kilépett a kapu elé és leintett egy arra haladó taxit, hogy az kivigye a repülőtérre, még nem sejtette, hogy a tervezett útja két hónap helyett másfél évig fog tartani, és hogy akkor sem saját döntése alapján tér majd haza, hanem önkívületben, hordágyon, betegen.
Houston, az öccse és egy forgatócsoport nyomba indul. Útja először Indiába vezet, majd ezután gyalog a hegyeken keresztül Tibetbe. A testvérét akarja megtalálni de eközben ősi jóslatok és politikai események kereszttüzébe kerül. Tibetet utoléri a megjövendölt csapás, miszerint az országot megszállják a kínaiak és a kiskorú dalai láma száműzetésbe kényszerül. Az angol tanár tanácstalanul sodródik a kultúra idegen szokásai között, olyan dolgok szemtanúja és részese lesz ami eddig számára felfoghatatlan és megbotránkoztató volt. Sok akadállyal kell szembe nézni útja során, ilyen például a viszontagságos időjárás, az ellenséges emberek és a vadállatok. Bármennyire is nehéznek tűnik azonban az út, sikerül legyőznie az akadályokat méghozzá a szerelem segítségével a rejtélyes és gyönyörű Mei Hua, a kínai rózsa személyében. Houston nem egyszer tesz emberfeletti erőfeszítéseket annak érdekében, hogy megvédje szerelmét és a tibeti szerzetesek mesés kincseit…
Lionel Davidson fordulatos regénye több, mint egy kalandos mese, könyvét pontos dokumentumokkal és helyismeretről szóló leírásaival támasztotta alá. Hiteles képet alkotott a legendás tibeti világról és a máig tartó kínai megszállásról.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Biblia felosztás: az Ószövetség

Egy híres ember újonc katonaként egyszer így tanakodott magában: “Hosszú ideig tartó háborúba megyek, és …

Hozzászólás