Kezdőlap / Étel és ital / Ínyecségek / Lúdláb szelet

Lúdláb szelet

A lúdláb tortát minden édesszájú ember kedveli. Most megtudhatja mindenki mi az igazi lúdláb szelet receptje, ahogyan a cukrászdában készítik.

Hozzávalók 2 torta, vagyis 32 szelet elkészítéséhez a következők:

A piskótához:

  • tojás 6db,
  • cukor 14dkg,
  • liszt 15dkg,
  • kakaó 2dkg,
  • víz 3cl,
  • sütőpor 1dkg,

A párizsi krémhez:

  • vaníliás cukor 2dkg,
  • cukor 40dkg,
  • margarin 50dkg,
  • kakaó 20dkg,
  • tejszín 35dkg,
  • meggybefőtt 40dkg,
  • csoki leöntéshez 20dkg,
  • olaj a csokihoz 10dkg!

Párizsi krém készítése: A tejszínt,cukrot és a vaníliás cukrot nagy lángon felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a margarin 1/3részét csak és megint fel forraljuk. Ezután hozzáadjuk az elszitált kakaóport és simára keverjük! Tetejét kicsit befröcsköljük hideg vízzel! Hideg vizes edénybe rakjuk és folyamatosan kevergetjük kihűlésig! A maradék 45 dkg margarint felhabosítjuk és a masszát dió nagyságú darabokban állandó keverés mellett hozzáadjuk!

Sütünk egy csokis piskótás tortakarikát!
Ezt 2 egyforma részre vágjuk!! Elosztjuk a krémünket egyformán mind a két lapra! Egyenletesen megszórjuk meggyel mind két lapot, és jól bele nyomkodjuk a krémbe a meggyet! Rárakjuk a maradék krémet egyenletesen elkenjük!! Jól ki kell dermeszteni hogy a csoki ne folyjon majd le róla!!! Ha jól kifagyasztottuk, mind a két lapot áthúzzuk csokival!!

Elkészítése ugyan kis gyakorlatot igényel, de ha kész, meglátjuk, hogy megérte a fáradtságot!
Isteni édesség és bármikor meg tudjuk vele édesíteni a családunk, szeretteink napját.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hideg, banános narancsleves

A banán igazából téli gyümölcsös, de ma már egész évben minden áruház és zöldségesbolt polcain …

Leave a Reply