Kezdőlap / Meditáció / Meditáció és a lelki béke.

Meditáció és a lelki béke.

A meditáció rendszerint olyan lelkiállapotra utal, amikor a testünket tudatosan ellazítjuk, gondolatunkat kikapcsoljuk, szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak. A meditáció célja, hogy megteremtse a lelki békét. A meditáció során sikerül a környezetből kikapcsolódni, úgyhogy pszichológiai szempontból az élményt nevezhetjük akár megváltozott tudati állapotnak is.
Sokan úgy hiszik, hogy a meditáció valami egzotikus , valami nagyon tudományos dolog, amely kizárólag a keleti vallásokhoz kapcsolható. A meditáció kapcsán beugorhatnak a keleti hit képviselői, akik a földön bizonyos pózban ülve végzik a lelki gyakorlatot. A meditáció nem csak a különböző vallásokban honos. Talán azt hiszik, ilyen gyakorlatot csak a „szent emberek” végeznek, ám ezen feltételezések egyike sem igaz. Amikor valaki meditációs gyakorlatot végez, az elméjét egy bizonyos dologra összpontosítja.
A meditáció nem egy misztikus képzelgés, viszonylag könnyen, mindenki számára elsajátítható. A meditáció nagyon is kézzelfogható, praktikus, és mindenki számára elérhető módszer.
A meditációt évezredek óta alkalmazzák széles-e földön, mivel számtalan előnye van. A testünkre, az elménkre, továbbá az érzelmekre is hatással van. Ha rendszeresen meditálunk, akkor egészségesebbek leszünk, a légzés lelassul, csökken a vérnyomásunk, lelassul a szívverésünk, nyugodtabbak leszünk.

A meditáció során olyan ellazult állapotba kerülhetünk, hogy szinte kívülről is láthatjuk magunkat. A test ellazítása során képalkotó tevékenységünk is fejlődhet, valamint fejleszthető a kreativitásunk is.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A meditáció nem imádság

A meditáló elme csöndes. Ez nem olyan csend, amilyet a gondolkodás elképzel; nem a békés …

Hozzászólás