Kezdőlap / Meditáció / Gyógyító meditálás

Gyógyító meditálás

Miről szól a meditáció, mire szolgál pontosan?
Maga a meditáció egy folyamat, melynek az a célja,hogy egy magasabb szintű tudatálapotot elérhessünk, megtapasztalhassunk.
Számos kutúrában meditálnak, keleten a buddhista kolostorok szerzetesei főképp a megvilágosodást szeretnék elérni. Sokan viszont úgy tartják, a meditációnak jótékony hatásai vannak az emberi test betegségeire és a lelki bántalmakra egyaránt.
Láthattunk filmekben rengeteg példát, miképp is meditálnak, s bár kívűlről ez viszonylag egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban azonban nem annyire könnyű a dolog. Rendkívüli kitartás és fegyelem az alapja, sokan évekig gyakorolják, mire eljutnak a megfelelő szintre. A cél : elérni a belső lelki békénket.
Ha kedvet kapunk kipróbálni magunkat, számos módon megtehetjük. Van, akinek a csoportos meditálás könnyebb, vagy tanárra van szüksége az elsajátításhoz.
Ha úgy döntünk, hogy egyedül kezdünk neki, érdemes előtte utána olvasni, esetleg beszerezni néhány meditációs cd-t, melynek segítségével könnyebben rávezetjük agyunkat erre az eddig ismeretlen ösvényre. Keressünk otthonunkban, vagy akár a kertben egy nyugodt részt, ami csendes és szeretünk ott tartózkodni. Ami nagyon fontos, hogy mindig tudatosítsuk magunkban, miért is ülünk le meditálni; legyen előttünk egy kitűzött cél, akár betegségünket szeretnénk enyhíteni, akár lelkünket akarjuk ápolni, ez mindig legyen szem előtt. Néha az eredmény rövid időn belül, de előfordulhat, hogy hónapok múlva jelentkezik, nem szabad türelmetlennek lennünk.
Ne felejtsük el, lényeg a rendszeresség és KITARTÁS!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Találjuk meg önmagunkat!

A meditáció véget nem érő mozdulat. Soha nem mondhatjuk azt, hogy meditálunk, vagy hogy meghatározott …

Leave a Reply