Kezdőlap / Pénzügy / Hitel / Megelőlegező szocpol

Megelőlegező szocpol

A szociálpolitikai támogatásnak három típusát különböztethetjük meg. Az első, a szocpol, melyet új lakás vásárlásakor, illetve építésekor igényelhet a fiatal házaspár/szülők. A második, a fél szocpol, melyet használt lakás vásárlásakor, vagy nagyobb, használt lakásra való lecseréléskor igényelhetnek. A harmadik típus, a megelőlegező szocpol, melyet azért találtak ki, hogy a fiatal házaspárokat segítsék, egy állami támogatással, ami nem kell visszafizetni.
A megelőlegező szocpol támogatás összege ugyanannyi, mint a szocpol összege, egy gyermek esetén 900 000 Ft, a második gyermeknél 1 500 000 Ft, a harmadiknál 1 400 000 Ft, a negyediknél 800 000 Ft, és minden utána születendő gyermeknél további 200 000 Ft. Az előzőek alapján tehát ha két gyermek van a családban akkor az utánuk járó támogatás 2 400 000 Ft, ha három, akkor 3 800 000 Ft, ha négy, akkor pedig 4 600 000 Ft, és így tovább.
Azok a fiatal szülők/házasok kapják meg a megelőlegező szocpolt, akik megfelelnek a feltételeknek, és azon kívül a jogosultság teljesítéséhez egy, vagy két gyermek születését biztosan tervezik. Amennyiben már egy gyermeke van a házaspárnak, úgy a következő gyermek megszületésének négy éven belül kell teljesülnie, amennyiben nincs még egy gyermek sem, úgy nyolc év alatt kell a két gyermeknek megszületnie. Amikor nem sikerül teljesíteni a feltételeket, tehát nem, vagy csak egy gyermek születik meg, akkor a fennmaradó részt részletekben vissza kell fizetni, a megbízott hitelintézetnek. A megelőlegezett szocpolt nem kell visszafizetni, ha azért nem született meg a gyermek, mert az egyik házastárs elhunyt, rokkantság miatt, vagy ha a gyermek halva születik.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Gyorshitel

Gyorshitel igénylésére akkor van szükségünk, ha sürgősen pénzhez szeretnénk jutni, ám erre nincs más mód, …

Leave a Reply