Kezdőlap / Meddőség / Mi a helyzet, ha valakinek tényleg nem lehet gyereke?

Mi a helyzet, ha valakinek tényleg nem lehet gyereke?

Végre megtalálod álmaid pasiját, ráadásul ő is teljesen beléd habarodik. Eltelik pár év és még mindig nagyszerűen érzitek magatokat egymás társaságában és egy napon előkerül egy szép karika gyűrű és hozzá egy kérdés, amire mi is lehetne a válasz? Az esküvő után elkezditek építeni közös jövőtöket. Lassan berendezitek közös otthonotokat, sokat utaztok, szórakoztok, minden szinte mesében illően alakul.

Néhány év elteltével úgy érzitek, hogy már csak egy dolog hiányzik a tökéletességhez és ez pedig egy kisbaba. Ő azonban minden igyekezet ellenére nem akar megérkezni. De semmi gond, irány az orvos, aki egy sor vizsgálatot ír elő mindkettőtöknek. Gondosan végig is csináljátok a kicsit sem fárasztó és olykor fájdalmas procedúrát. És végül megszületik az eredmény, mely teljesen letaglóz. Nem lehet gyereketek!

Első hallásra természetesen nem hiszitek el. Elmentek más orvosokhoz is, de mind ugyanazt mondja. Sajnos nincs megoldás! És jönnek az első komoly konfliktusok. Mi legyen most? Talán külön-külön sikerülne az, amire mindketten vágytok. De van ennek értelme? Fontosabb egy gyerek, mint a másik, akire hosszas keresgélés után találtál rá? Végül rájössz, hogy a párod fontosabb. Nem szeretnéd elveszíteni. Elkezditek tervezgetni a jövőt immáron gyerek nélkül. De nem hagy nyugodni a dolog. Szeretnéd valakinek átadni azt, amilyen, ami Te vagy. És végül megszületik a megoldás: örökbefogadás. Sok-sok idő és procedúra után aztán egy napon belép valaki az ajtón és azt mondja: “Akkor most én is itt fogok élni veletek?”

Ezt mindenképpen olvasd el!

A meddőség és a sorszerűség 1.

A meddőség kapcsán egy fontos kérdés merülhet fel bennünk. Van-e vajon sorsszerűség abban, hogy egy …

Hozzászólás