Kezdőlap / Aranyér / Mi az aranyér?

Mi az aranyér?

Az aranyér duzzadt, gyulladt vénák a végbélnyílás és a végbél körül. A vastagbél utolsó szakasza, ami a végbélnél ér véget. A külső aranyér a bőr a végbélnyílás körül kívül található. A belső aranyér az alsó végbélben alakul ki. A belső aranyér is kiemelkedhet, kis csomócskákban nyilvánul meg és nem feltétlen vérzik. Hosszú évekig nyugalmi állapotban lehet, vérzés és tünetek nélkül, de időlegesen fájdalmas lehet székrekedéskor és nehéz tárgyak emelésekor. A hasmenés sem megoldás, mert az ilyen székletürítés is sokszor nyomásra kényszerít. Tehát a megoldás a székletrendezés mellett a folyamatos kenőcsök és kúpok alkalmazása. Sajnos az aranyér nagyon makacs. Amikor már úgy érezzük, hogy megszabadultunk tőle, rájövünk, hogy mégsem. A széklet rendezése folyamatos rostos ételek bevitele a szervezetbe, vigyázva, hogy ne kapjunk hasmenést. Nehéz megtalálni ezt az egyensúlyt, de amikor sikerült, meglátjuk, hogy tünetmentesek leszünk! Az aranyér nagyon elterjedt országunkban és az egész világon is. Ne szégyelljük, hanem bátran kérjük ki szakorvos tanácsát és szabaduljunk meg ettől a kényelmetlen, kellemetlen kórtól! Győzzük le! Ne engedjük, hogy súlyosabb legyen az állapotunk! Gyógyszertárban kapható vény nélkül kenőcs és kúp is, ami nagyon hatásos. A gyógynövények köreiben is vannak ellene szerek, ilyen például a körömvirág kenőcs. Elkészíthetjük házilag is:
1 marék körömvirágot (szár nélkül) felforrósított sertészsírba dobjuk, fél percig sercegni hagyjuk. Levesszük a tűzről és egy éjszakán keresztül letakarva állni hagyjuk. Másnap egy kicsit melegítjük, így könnyedén leszűrjük. Szűréshez használhatunk nejlonharisnyát, zoknit vagy egyszerű tésztaszűrőt.
Rendkívül hatásos kenőcsöt kapunk, amit bármilyen testünkön keletkező sérülésre felhasználhatunk. Aki nem szeretné disznózsírral készíteni, annak ajánlom a gyógyszertárban kapható vazelint, amit kimérve grammban kérhet.
Tanács: Súlyos, vérző nagy kiterjedésű aranyérnél keressük fel orvosunkat és kérjünk műtéti beavatkozást!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az aranyér

Általában bármely betegségről is essen szó érdemes az egészet több szálon megközelíteni: – a tünet …

Leave a Reply